L’home del moment

En un vist i no vist, Enzo Vogrincic ha passat d’intèrpret emergent al seu Montevideo natal a aspirant a galant de Hollywood, gràcies al seu paper del narrador Numa Turcatti a la pel·lícula de J. A. Bayona. «Per a mi és una fantasia ser actor de cine, una cosa gairebé inversemblant», afirma.

L’home del moment

LAURA ESTIRADO

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

D’actor desconegut a Espanya a home del moment. L’uruguaià Enzo Vogrincic Roldán (Montevideo, 1993) s’ha convertit en temps rècord en el nou galant de les alfombres vermelles i les xarxes socials gràcies a l’èxit de La societat de la neu, el film amb què Juan Antonio Bayona va arrasar als Goya i que representarà Espanya als Oscars amb dues nominacions, pel·lícula internacional i maquillatge i perruqueria.

L’11 de març, quan trepitgi el Kodak Theatre de Los Angeles amb el director espanyol, veurà complir-se el seu somni d’arribar a ser actor de cine, "una cosa inversemblant, gairebé una fantasia", com va reconèixer en una entrevista recent. Li sembla "surrealista" que en pocs dies pugui veure’s "assegut al costat de DiCaprio".

El cine sempre va ser al cap de Vogrincic ("Per a mi, l’opció d’un pla b simplement no existia"), tot i que el seu pare hauria preferit que seguís els seus passos en el futbol. Guillermo Vogrincic va arribar a defensar la samarreta de l’equip de Primera Divisió de la capital, el Montevideo Wanderers Fútbol Club. La seva mare es diu Silvia Roldán Risotto, i té tres fills més a més d’Enzo, al qual mai li va interessar donar puntades de peu a una pilota.

Entre més d’un miler

Amb 20 anys va entrar a l’Escola Multidisciplinària d’Art Dramàtic Margarita Xirgu, on es va formar durant quatre anys. Mentre estudiava va participar en diverses produccions, com El gato de Schrödinger (2016) y El lugar de las luciérnagas (2017). I, després de graduar-se, va treballar en obres teatrals tant a la seva ciutat com a Buenos Aires.

El salt a la gran pantalla va arribar el 2018, amb La noche de 12 años, protagonitzada per Antonio de la Torre i Chino Darín. I el 2021 es va estrenar com a protagonista en 9, una història sobre el món del futbol inspirada en l’incident del mundial del 2014, en què Luis Suárez va mossegar Chiellini.

La gran oportunitat va arribar de la mà de Bayona. Va ser elegit entre més d’un miler de candidats gairebé desconeguts de l’Uruguai i l’Argentina, per interpretar el narrador de la nova versió de la tragèdia de l’accident aeri dels Andes. Vogrincic és Numa Turcatti, el jove estudiant de Dret que es va unir a l’expedició convidat per un amic de l’equip de rugbi Old Christians Club de l’Uruguai. Ell va sortir il·lès de l’accident, però es va negar a menjar els dies posteriors (va ser l’últim a morir abans del rescat).

El jove, que en la vida real fa quatre anys que és vegà, va haver de prendre la difícil decisió de canviar la dieta per poder augmentar de pes i després perdre’l gradualment, tal com requeria el seu personatge (en total, 25 quilos). "Això també és experiència per al personatge, i amb dolor, ho vaig assumir. I vaig tornar a menjar carn, i vaig tornar a passar per aquests pensaments que un detesta, perquè ja havia pres una decisió basada en les meves creences", ha explicat l’artista, a qui les xarxes li han buscat certa semblança raonable amb l’actor Adam Driver. Els uneix el pentinat, però els separen 10 anys i altres tants centímetres de més que té l’actor de Ferrari, del qual Vogrincic ha confessat que és molt fan i a qui li agradaria conèixer en persona als Oscars.

Notícies relacionades

El seu carisma a la pantalla ha fet efecte entre el públic. És en tots els reels i en vídeos de TikTok. I per a ell, que es defineix com una "persona molt tranquil·la", aquesta nova obsessió per la seva persona "és fora de control". Tot i que al pòdcast de Carlos Peguer i Mariang Vogrincic ha explicat que abans de l’estrena de La societat de la neu es va dedicar a "esborrar totes les seves fotos de Facebook", manté actiu l’Instagram, que supera ara els 2,3 milions de seguidors. Allà no només hi puja històries sobre la pel·lícula de Bayona, sinó que també hi mostra la seva afició per la fotografia (li encanten els edificis, els bancs i captar gent anònima passejant), els viatges, els passejos amb bici... i ara, també, s’ha aficionat a la moda. Si bé mai abans havia tingut estilista, i només es va posar un vestit una vegada en la vida, per als Goya, primer, i els BAFTA, després, s’ha deixat assessorar per Marc Forné, que li ha elegit un look clàssic de Loewe que li escau molt bé.

L’actor disfruta de la solteria. Per això, li busquen nòvies per arreu, i fa unes setmanes es va especular amb una relació amb la cantant Aitana. Havien flirtejat a Instagram, van coincidir un cap de setmana a París, tot i que la història, diuen, no va arribar a més.