música

AC/DC torna de gira el 2024 després de vuit anys d’aturada

El ‘Power up tour’ només tindrà una parada a Espanya: el 29 de maig a l’estadi sevillà de La Cartuja, amb els seus puntals històrics, Angus Young i Brian Johnson

AC/DC torna de gira el 2024 després de vuit anys d’aturada

jordi bianciotto

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Des que, el novembre del 2020, va veure la llum el seu últim àlbum, Power up, hi havia ànsia en la clientela rockera per la tornada d’AC/DC als escenaris, que la pandèmia va mantenir en suspens i que després de diverses tribulacions es farà realitat aquest 2024. Tal com va avançar EL PERIÓDICO, la banda australiana emprendrà aquesta primavera la seva primera gira en vuit anys: un itinerari amb què commemorarà els seus 50 anys de trajectòria i que passarà per Espanya, on la plaça triada és Sevilla, a l’estadi de La Cartuja, que acollirà el 29 de maig els autors de Highway to hell.

L’última expedició d’AC/DC va ser el Rock or bust world tour, que el 2015 va passar per l’Estadi Olímpic i pel Vicente Calderón (dues nits), i que un any després va recalar, precisament, a La Cartuja. ¿Per què ara Sevilla i no Barcelona ni Madrid? L’imperatiu de les dates i les activitats esportives dels estadis han impossibilitat altres opcions i, al cap i a la fi, la capital andalusa, a tret d’AVE, té pedigrí respecte a això, després d’haver-se omplert aquest mateix estadi dues vegades per veure AC/DC, el 2010 i el 2016. En aquella última visita, a Sevilla, el grup no va comptar amb el seu cantant des de 1980, Brian Johnson, sinó, excepcionalment, amb Axl Rose, frontman de Guns n’Roses. Però Johnson ha tornat a les seves posicions, neutralitzats els problemes auditius que el van fer fora per un temps de l’escena.

Young i Johnson venen a encarnar l’ànima d’AC/DC, com il·lustra la foto oficial d’aquesta gira. La formació actual inclou el guitarrista rítmic Stevie Young (el cosí d’Angus, que el 2014 va ocupar la plaça del ja finat Malcolm) i dos nous fitxatges: Matt Laug, a la bateria, i un baixista d’identitat per precisar, després que Cliff Williams transmetés temps enrere el seu desig de deixar de girar. Les entrades del concert sevillà es posaran a la venda el 16 de febrer, a les 10.00 hores, a les webs de Live Nation i Ticketmaster.

Gira europea

Notícies relacionades

Aquest concert a La Cartuja està enquadrat en una gira de 21 actuacions a Europa, que arrencarà el 17 de maig a Gelsenkirchen (Alemanya) i acabarà el 17 d’agost a Dublín. Moltes dates alemanyes, nou, i d’altres a Itàlia, els Països Baixos, Àustria, Suïssa, Eslovàquia, França i el Regne Unit. L’aconseguidor de la data espanyola no és altre que Gay Mercader (en associació amb Live Nation), promotor amb qui AC/DC manté una relació de fidelitat des que va actuar per primera vegada a Espanya, quan el 1981 va passar pel barceloní Palau d’Esports, el Pavelló del Reial Madrid i el donostiarra Velòdrom d’Anoeta.

En aquesta ocasió, ha caçat una gira que fa mesos que es planifica i l’anunci de la qual s’ha fet esperar. No és habitual que un tour d’aquest calibre posi en marxa la venda d’entrades amb pocs mesos d’antelació. Però és difícil posar en dubte el poder d’AC/DC per despatxar les localitats d’un estadi sense problemes i en poc temps.