Mor el director de cine canadenc Norman Jewison

Mor el director de cine canadenc Norman Jewison

MIKE CASESSE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director de cine canadenc Norman Jewison, autor de cintes com Encís de lluna i En la calor de la nit, va morir dissabte als 97 anys, va informar ahir The Hollywood Reporter. El cineasta va morir a la seva residència de Los Angeles, segons el seu representant, Jeff Sanderson.

La carrera de Jewison també atresora títols com El cas de Thomas Crown i musicals com El violinista a la teulada i Jesucrist superstar. Encís de lluna i El violinista a la teulada li van valer una quàdruple nominació a l’Oscar el 1988 i 1972, respectivament, a millor pel·lícula i millor director. En total, les seves pel·lícules, entre les quals es compten també Història d’un soldat i Que venen els russos!, van aconseguir 46 nominacions i 12 Oscars.

Notícies relacionades

De la televisió al cine

Jewison va arribar a Hollywood en la dècada de 1960, després d’haver triomfat a la televisió britànica, canadenca i nord-americana, segons va recordar la revista Variety. Però mai va abandonar del tot la pantalla petita: va ser productor executiu, per exemple, del programa setmanal de varietats de Judy Garland The Judy Garland show. El 1999 va guanyar, a més, el premi Irving Thalberg de l’Acadèmia nord-americana. "L’únic que realment lamento d’haver guanyat aquest premi és que no és com el Nobel o el Pulitzer. No inclou diners", va dir fent broma.