Mor Kishin Shinoyama, autor de fotos icòniques de Lennon i Ono

Mor Kishin Shinoyama, autor de fotos icòniques de Lennon i Ono

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fotògraf japonès Kishin Shinoyama, conegut pels seus retrats del músic dels Beatles John Lennon i la seva dona Yoko Ono, entre altres celebritats, va morir dijous als 83 anys, segons van informar els mitjans de comunicació. Nascut a Tòquio el desembre de 1940, va estudiar en el Departament de Fotografia de la Facultat d’Art de la Universitat del Japó, i poc després, es va unir a una agència publicitària abans de fer el salt i començar a treballar pel seu compte.

La seva empremta va quedar en fotografies icòniques de parella de John Lennon i Yoko Ono, que després es van utilitzar per als àlbums d’aquests Double Fantasy i Milk and Honey, a més dels de la cantant japonesa Saori Minami, amb qui també va contraure matrimoni el 1979 i va tenir un fill.

‘Nu capil·lar’

Notícies relacionades

També va publicar el 1991 un llibre de nus de l’actriu Rie Miyazawa i va encunyar el concepte nu capil·lar, que va aconseguir bastanta fama en aquella època i destaca la importància del cabell en les fotografies.

En la seva faceta més criticada, Shinoyama va publicar nombrosos llibres de menors despullades o en roba i situacions inapropiades i, el 2009, la seva casa i oficina van ser registrades, després de fotografiar dones despullades als carrers de Tòquio. El 26 de maig del 2010, un tribunal toquiota va declarar Shinoyama culpable d’indecència pública i de profanar un lloc de culte per fotografiar al cementiri d’Aoyama i li van imposar una multa de 300.000 iens (uns 1.900 euros)..