Les 24 noves sèries per a no perdre's en 2024: de 'The Penguin' a 'Star Wars: L'acòlita'

Una superproducció dels creadors de 'Joc de trons', l'adaptació de 'Reina Vermella' o la nova sèrie del director de 'Oldboy', entre els títols més esperats d'un any també carregat de retorns sonats

Les 24 noves sèries per a no perdre's en 2024: de 'The Penguin' a 'Star Wars: L'acòlita'

juan manuel freire

6
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El concepte sequera no s’estén, de moment, a l’univers de les sèries, on un cop d’ull aeri a les novetats confirmades per a 2024 convida menys el neguit que a un estrès positiu. Ha sigut difícil quedar-se només amb vint-i-quatre novetats, i així de passada fer la rima amb l’any que comencem. A més, als títols seleccionats caldria sumar tornades tan sonades com els de Los Bridgerton (16 de maig), La Casa del Dragón (estiu), La amiga formidable, Arcane, The Bear, Blue lights, Feud (amb l’esperada entrega sobre Capote i els seus Cignes), Industry, The respondre, La Ruta, Tòquio vice o, amb sort, fenòmens de la mida d’El joc del calamar .

1. ‘The cursi’ (SkyShowtime, 5 de gener)

Per fi arriba a Espanya la col·laboració serialitzada entre Nathan Fielder (el geni de Los assajos), els germans Safdie (directors de Diamants en brut) i la cada vegada més lliure Emma Stone: una sàtira fosca dels programes de reformes, entre mil coses més.

2. ‘Echo’ (Disney+, 10 de gener)

Echo, a Disney+ /

·

El títol inaugural de Marvel Spotlight, nou segell més centrat en personatges que en efectes visuals desbocats, se centra al camí de venjança i empoderament de l’antiheroïna sorda i amb cama protètica que vam veure a Ull de Halcón.

3. ‘True detectiu: Night country’ (HBO Max i Movistar Plus+, 15 de gener)

Tot i que arribi amb la marca True detectiu, és gairebé una nova sèrie: compte amb una altra creadora (Issa Lopez, directora de Vuelven), nou productor (Barry Jenkins) o, clar, nova parella de polis (la gran Jodie Foster i Kali Reis).

4. ‘Cristóbal Balenciaga’ (Disney+, 19 de gener)

Alberto San Juan dona vida al modista, símbol d’elegància i innovació, en aquesta sèrie biogràfica firmada pel trio (Aitor Arregi, Jon Garaño, Jose Mari Goenaga) darrere de Loreak, Handia i La trinxera infinita. Bina Daigeler s’encarrega del disseny de ççvestuariççvestidorçç.

5. ‘Els amos de l’aire’ (Apple TV+, 26 de gener)

Els amos de l'aire /

·

Después de Band of brothers i The Pacific, Tom Hanks i Steven Spielberg produeixen una altra minisèrie sobre la Segona Guerra Mundial, aquesta vegada centrada en la Vuitena Força Aèria dels Estats Units. Austin Butler (Elvis) lidera el repartiment.

6. ‘Expatriades’ (Prime Video, 26 de gener)

Tras sorprendre i commoure amb la seva pel·lícula The farewell, Lulu Wang continua explorant qüestions de desarrelament en aquesta adaptació del llibre de Janice Y. K. Llegeix sobre tres dones nord-americanes que creuen camins en una comunitat d’expatriats a Hong Kong.

7. ‘Mr. & Mrs. Smith’ (Prime Video, 2 de febrer)

Donald Glover (Atlanta) cocrea i protagonitza, al costat de Maya Erskine, aquesta revisió de l’èxit de 2005 amb Pitt i Jolie. La trama en canvia bastant: aquests espies no estan casats ni treballen per a agències oposades, sinó que han de fer-se passar per matrimoni .

8. ‘One day’ (Netflix, 8 de febrer)

Trece anys després de la pel·lícula amb Anne Hathaway, arriba una altra adaptació de Siempre el mateix dia, de David Nicholls, aquella gran història d’amor i mal timing. El seu protagonista és Ambika Mod, emotiva revelació d’Això et doldrà.

9. ‘The new look’ (Apple TV+, 14 de febrer)

se’ns acuden formes pitjors de passar el temps que veient Juliette Binoche i Ben Mendelsohn fer de Coco Chanel i Christian Dior en un drama sobre moda en temps bèl·lics. Jack Antonoff (Taylor Swift, Lana Del Rei) produeix la banda sonora.

10. ‘Shôgun’ (Disney+, 27 de febrer).

Gairebé un quart de segle després d’aquella premiada minisèrie amb Richard Chamberlain, arriba una nova adaptació de la novel·la de James Clavell sobre un marí anglès captiu al Japó dels sogún a principis del segle XVII.

11. ‘Reina Vermella’ (Prime Video, 29 de febrer).

La primera entrega de la trilogia de Gómez-Jurado arribarà a televisió amb, com a mínim, actors de carisma: Vicky Luengo és Antonia Scott, peça principal d’un projecte policial experimental, i Hovik Keuchkerian, el policia Jon Gutiérrez, encarregat de reactivar la nostra heroïna.

12. ‘The regemega’ (HBO Max, 4 de març)

Tres anys després de ‘Mare of Easttown, Kate Winslet torna a HBO com a protagonista i productora d’un drama satíric situat entre les quatre parets del palau d’un règim autoritari. Creació de Will Tracy (guionista de ‘Succession’) amb direcció del veterà Stephen Frears.

13. ‘El problema dels tres cossos’ (Netflix, 21 de marzo)

D. B. Weiss i David Benioff, els homes de Joc de trons, han desenvolupat, en aliança amb Alexander Woo (True blood), aquesta adaptació de la famosa novel·la de Liu Cixin sobre el primer contacte de la humanitat amb una civilització alienígena.

14. ‘els anys nous’ (Movistar Plus+, data per determinar)

Tras Antidisturbios i el seu episodi d’Apagada, Rodrigo Sorogoyen (As bestas) torna a Movistar com a cocreador i codirector d’aquesta història d’una parella comptada a deu Nits de Cap d’Any, les que els observen passar dels trenta als quaranta.

15. ‘Celeste’ (Movistar Plus+, data per determinar)

"És com Zodiac però amb l’IRPF", ha dit enginyosament Diego San José (coguionista habitual de Borja Cobeaga) sobre aquest ‘thriller’ d’heroïna poc comuna: una inspectora d’Hisenda de seixanta anys sense cap do especial.

16. ‘les llargues ombres’ (Disney+, data per determinar)

Clara Roquet, directora de l’aplaudida Libertad, compta una història de sororitat i secrets amb ajuda d’un equip i repartiment (Elena Anaya, Belén Costa, Irene Escolar, Marta Etura) eminentment femenins.

17. ‘Mà de ferro’ (Netflix, data per determinar)

Est thriller té com a paisatge el port marítim de Barcelona, on, segons la sinopsi oficial, mercaderies procedents de tot el món poden ocultar, en un sol any, més de 30.000 kg de cocaïna. Crea i dirigeix Lluís Quílez.

18. ‘Mariliendre’ (Atresmedia, data per determinar)

Después de La Mesías, el prospecte d’una sèrie musical produïda per Los Javis convida realment la intriga i fins i tot l’entusiasme. Javier Ferreiro (guionista de Vestidas de blau) compta la decadència i potser el retorn d’una diva de la vida nocturna gai vinguda a menys.

19. ‘Mary & George’ (SkyShowtime, data per determinar)

Julianne Moore com l’arribista del segle XVII Mary Villiers, que va manipular al seu ben plantat fill George per seduir el rei Jaume I d’Anglaterra. ¿Fa falta dir alguna cosa més?

20. ‘operació Barri Anglès’ (RTVE, data per determinar)

Dos noms conviden a fer cas a aquesta sèrie d’espionatge ambientada a Huelva a principis de la Segona Guerra Mundial: Aria Bedmar (Germana Mort), el seu protagonista, i David Trueba, codirector.

21. ‘The Penguin’ (HBO Max, data per determinar)

Colin Farrell interpreta al famós cap mafiós El Pingüino, com ja va fer a The Batman. L’hipnòtic brivall aprofita el buit de poder deixat per la mort de Carmine Falcone (John Turturro) per erigir-se en líder criminal de Gotham.

22. ‘Voler’ (Movistar Plus+, data per determinar)

La directora de Cinco lobitos, Alauda Ruiz de Azúa, presenta la seva primera sèrie, la història a quatre capítols d’una dona que abandona el domicili conjugal i ççdenunciaççdenúnciaçç el seu marit per violació continuada.

23. ‘el simpatitzant’ (HBO Max, data per determinar)

El Park mateix Chan-wook (director d’Oldboy) adapta la novel·la que va valer el Pulitzer a Viet Thanh Nguyen, alhora thriller d’espionatge i sàtira del cine sobre la guerra del Vietnam fet a Hollywood.

Notícies relacionades

24. ‘Star Wars: L’acólita’ (Disney+, data per determinar)

La proposta més prometedora d’Star wars per a aquest any, segona temporada d’Andor a part, és aquest thriller de misteri situat en l’era de l’Alta República, un segle abans de l’època Skywalker.