Photoshop i felicitacions reials

No fa falta editar una imatge perquè desaparegui allò que preferim no deixar veure o es produeixin miracles visuals. Aquest any, la felicitació nadalenca dels Reis d’Espanya va acompanyada d’una foto inèdita de la jura de la Constitució d’Elionor. ¡I tan inèdita!

Photoshop i felicitacions reials

Patrycia Centeno

3
Es llegeix en minuts
Patrycia Centeno
Patrycia Centeno

Experta en comunicació no verbal.

ver +

Una de les felicitacions nadalenques de què més es parla aquest any és la del príncep Guillem i Kate Middleton. Envoltats dels seus tres fills, la família hi apareix perfectament conjuntada estilísticament amb camises blanques i pantalons negres (ells) i jeans blaus (elles). El retrat és en blanc i negre i recorda el que el 1992 (després de l’anunci oficial de separació del príncep Carles i Diana) van protagonitzar Guillem i Enric ja en solitari. No obstant, la picada d’ullet que perseguia la instantània ha quedat eclipsada per un petit detall. Al príncep Lluís, dret davant el seu pare, sembla que li hagin amputat un dit. El fill petit dels prínceps de Gal·les reposa la mà sobre la cadira on està asseguda la seva germana Charlotte; i es veu estrany. Analitzant-la amb deteniment, és probable que el polze del nen quedés ocult sota el recolzabraços i com que obre els dits sembla que hi hagi un espai buit a la mà.

Photoshop i felicitacions reials /

A Espanya no seria la primera vegada que s’arma un bon sidral per un mal ús del Photoshop amb una postal nadalenca de la Casa Reial. El 2005, atesa la impossibilitat de reunir tots els seus nets, a la reina Sofia li va semblar bona idea fer un muntatge. Tot i que la reina estava orgullosa de la seva obra, li va tallar les cames al seu marit (segurament es va quedar amb ganes de retallar-lo una mica més), els braços a Victòria Frederica i Elionor levitava sobre la falda de la seva àvia... El 2007, Elionor va ser l’única protagonista del Christmas. Una imatge entranyable de l’hereva al tron encara nadó davant una xemeneia adornada amb espelmes i mitjons nadalencs. La pena (o la gràcia) va ser que a la futura reina li havien esborrat una cama (i ningú a Zarzuela se n’havia adonat). El 2022, per celebrar la Setmana Santa en família, la infanta Elena i Cristina es van endur els seus fills a visitar l’avi a Abu Dhabi. Per immortalitzar el retrobament van compartir una foto a una agència de notícies on un dels fills de Cristina i Iñaki Urdangarín també es va quedar sense les extremitats inferiors.

Un gest de complicitat

Notícies relacionades

Aquest any, la felicitació nadalenca dels Reis d’Espanya va acompanyada d’una foto inèdita de la jura de la Constitució de Leonor per felicitar el Nadal. ¡I tan inèdita! Perquè el dia que la princesa d’Astúries va complir la majoria d’edat, la reina no semblava tenir un bon dia: el rostre seriós i les presses de Letizia durant tota la litúrgia cerimonial deixant enrere la seva família van ser el safareig de la jornada. Però hi va haver un moment en privat en què la reina es va dignar a relaxar-se i el Christmas, per sort, reflecteix aquell moment. En una punta, agafada de la mà de la seva filla gran i inclinant totes dues el cap com un gest de perfecta complicitat, Letizia somriu.

A l’altra punta, el rei Felip abraça per la cintura la infanta Sofia i elimina així del pla la mà esquerra on des de fa setmanes porta una fèrula negra (per una lesió al canell que suposadament es va fer en un partit de pàdel). Lamentablement per als meus ulls, el vestit llençol d’àvia de la benjamina dels Reis no va patir cap retallada i es pot apreciar amb justificat espant. Sofia, malgrat l’horror d’estilisme, també somriu com la resta de la seva família. Potser és a qui menys li costa el posat; com menys responsabilitat, més felicitat. Les germanes queden entremig i la seva col·locació formant una V evoca gairebé la de Jesús i Joan (Magdalena) a El Sant Sopar de Leonardo da Vinci.

Temes:

Zarzuela