Tràfic d’armes a la Marbella dels 80

Prime Video estrena avui ‘Los Farad’, sèrie creada per Mariano Barroso i Alejandro Hernández, ambientada en els anys en què aquesta localitat era la capital del luxe per obra i gràcia de la ‘jet set’

Tràfic d’armes a la Marbella dels 80

MARISA DE DIOS

2
Es llegeix en minuts
MARISA DE DIOS

Als 80, Marbella es va convertir en la capital espanyola del luxe per obra i gràcia de la jet set. Mansions, cotxassos i iots testificaven els diners que es movien a la ciutat, triada per acabalats empresaris per instal·lar-hi les seves espaterrants residències. Amazon Prime Video recrea aquesta època de glamur a la seva nova sèrie espanyola, Los Farad, creada per Mariano Barroso i Alejandro Hernández i protagonitzada per una família que també mou molts bitllets (o més aviat pessetes en aquells temps), amb un negoci legal però moralment discutible: el tràfic d’armes. S’estrena avui.

La ficció suposa el nou treball conjunt d’un tàndem de creadors que ha estat darrere d’exitoses sèries com La línea invisible i El día de mañana. I que aquí compta amb un repartiment encapçalat per Miguel Herrán (La casa de papel), Susana Abaitua (Patria) i Pedro Casablanc (Mar de plástico), als quals secunden actors com ara Nora Navas, Fernando Tejero, Adam Jezierski, Omar Ayuso i Amparo Piñero.

Barroso, exdirector de l’Acadèmia de Cine espanyol, i Hernández es van inspirar en la novel·la El traficante, de David López Canales, per desenvolupar la trama de Los Farad, però creant el seu univers propi de personatges i donant-hi un toc gairebé de conte. "No ens hem inspirat en cap família de traficants d’armes en concret. El que ens interessava era explicar aquesta Marbella de l’època de la guerra freda des d’una família amb els seus confictes, dubtes i crisis com qualsevol clan, però que en el seu cas negocien amb míssils i bombes", explica Hernández.

Un negoci legal

Un negoci que, per molts dilemes morals que comporti, és completament legal. "Quan parles de traficants d’armes, la gent pensa en mafiosos i metralletes. Però la majoria té permisos, són un lobby, tenen accés a la Moncloa... Així teníem tots els ingredients per construir uns personatges moralment ambigus", ressalten els creadors.

L’audiència entrarà en aquest món d’excentricitats milionàries i negocis d’alt nivell a la càlida Costa del Sol de la mà d’un personatge, en principi, aliè a aquest: l’Oskar (Herrán), un humil noi d’Aluche (Madrid) aficionat a l’aeròbic que somia obrir el seu propi gimnàs i la vida del qual canviarà radicalment quan iniciï una relació amb la Sara (Abaitua), la primogènita del poderós empresari Leo Farad (Casablanc).

Notícies relacionades

"La Sara és una advocada intel·ligent i ambiciosa, perfecta per portar el negoci del seu pare, però que no pot fer-ho perquè és una dona i som als anys 80 i en un món masclista", la defineix l’actriu que la interpreta. Així que la seva incipient relació amb l’Oskar converteix el jove en l’hipotètic hereu de l’imperi Farad. "És aquí on es comença a desenvolupar el veritable caràcter del meu personatge, ja que decideix que el tràfic d’armes és una cosa bastant més rendible que l’aeròbic", explica l’actor.

Festes de luxe, viatges en primera, assassinats, venjances, explosions i tàctiques geopolítiques, amb la CIA i el comunisme enfrontats, s’entremesclaran als vuit episodis d’aquest thriller en què es combinen el drama i els tocs d’ironia cap a uns personatges acostumats a conviure amb les excentricitats que et pots permetre si et sobren els diners.