El tennista que va fer plorar Aitana

El tennista que  va fer plorar Aitana
4
Es llegeix en minuts
Pilar Garcés
Pilar Garcés

Periodista

ver +

Aitana Ocaña es va sumar setmanes enrere al conjunt de deesses llatines que podrien acompanyar Rosalía en els cors de Despechá (al costat de Shakira i Karol G). L’idil·li entre la cantant de Vas a quedarte i Sebastián Yatra sonava harmònic però amb sordina, fins que es va acabar eixordadorament. Va ser el mateix intèrpret i compositor colombià de 29 anys qui ho va fer públic d’una manera tan taxativa com educada, "tots dos estem solters", després que ella esclafís a plorar enmig d’un concert. "Avui emocionalment no estic tan bé. No passa res, perquè hi ha dies que estic bé i hi ha dies que estic millor. Però el que em quedo dins del meu cor és ser aquí amb vosaltres a Bogotà. Perquè al final la vida són canvis i d’això va aquesta cançó", va explicar l’artista barcelonina de 24 anys al seu públic abans d’entonar The Killers, un tema compost per ella en el seu nou disc Alpha, i batejat amb el nom del grup musical favorit d’ell.

El músic i coach de La Voz Kids que llegia contes als nens per Instagram durant la pandèmia ha trencat el cor a una de les artistes més estimades pel públic juvenil espanyol, sortida al seu torn d’Operación Triunfo. Si és veritat, com ha escrit a les seves xarxes socials, que "l’arc de Sant Martí ha tornat a sortir" després d’uns dies de desconnexió practicant surf a Euskadi, potser Aitana demana torn a Bizarrap per a una sessió de revenja en gran. De moment, tots dos només tenen mútues paraules d’elogi per a l’idil·li, gens secret però tampoc exposat, que els va unir.

Nascut a Medellín, però criat a Miami quan la seva família va emigrar, Sebastián Yatra (en realitat Sebastián Obando Giraldo, el seu cognom artístic el va escollir la seva mare i en hindi significa viatge o peregrinació) sempre va voler recórrer el món d’escenari en escenari i ho va aconseguir ben aviat.

Com l’èxit i la fama internacionals amb el seu reggaeton romàntic i el seu gust per explorar tots els gèneres del pop que li han permès vendre milions a un públic ampli i compartir gira amb grans de la talla de Ricky Martin i Enrique Iglesias. Establert entre els Estats Units i Madrid, va mantenir una relació amb l’estrella Disney argentina Tini Stoessel abans d’enamorar-se d’Aitana.

L’any passat, Yatra va aconseguir la fita històrica de cantar la primera cançó en castellà en una gala dels Oscars, Dos oruguitas, composta per Lin-Manuel Miranda per a la pel·lícula Encanto de Disney, que era nominada com a millor tema original.

No va aconseguir l’estatueta daurada que sí que va guanyar Jorge Drexler el 2005 per Al otro lado del río, present a Diarios de una motocicleta. A l’uruguaià no se li havia permès interpretar-la per considerar que un número musical en llengua no anglesa arruïnaria l’espectacle, i es va rescabalar taral·lejant-la al recollir el seu premi. Com la resta de l’univers, Hollywood ha acabat rendint-se a l’evidència del poder llatí personificat en Sebastián Yatra en la famosa nit de la plantofada de Will Smith a Chris Rock.

Amistat amb Alcaraz

Dos números u i una xarxa. Fa uns dies, Yatra va treure a ballar el seu hit Vagabundo a Carlos Alcaraz a Mèxic, en un concert multitudinari després d’un partit de tennis d’exhibició. L’amistat entre tots dos ve d’enrere. Els va presentar Rafa Nadal i fruit de la seva admiració mútua el campió murcià va convidar aquest estiu el cantant de la milions de vegades reproduïda Tacones rojos a disputar un partit amistós de dobles al US Open contra Frances Tiafoe i l’estrella de l’NBA Jimmy Butler, per recaptar fons destinats a Ucraïna. Van guanyar els hispans amb una actuació gens dolenta de l’aficionat.

Com aquell qui res, el colombià s’havia desplaçat fins a la Rafael Nadal Academy de Manacor per preparar-se i donar la talla en la mesura possible, reconeixent amb humor que el seu fort no és la raqueta.

Notícies relacionades

"Puc ser com Michael Jordan que surt del bàsquet i entra al beisbol i després torna...", va fer broma l’artista, que també va jugar al pàdel amb Maribel Nadal, desfent-se en elogis cap al seu amfitrió. "Vaig estar amb Rafa a la seva acadèmia a Mallorca, que és el lloc més impressionant del tennis que hi deu haver al món. És com la fàbrica de xocolates de Willy Wonka i ell és Willy", va assegurar.

L’any anterior, va ser Nadal qui, acompanyat d’amics, va aplaudir l’intèrpret de Traicionera en la seva actuació en el MallorcaLive. La nit prèvia van sopar junts i fins i tot es van desafiar a un pols, el resultat del qual va revelar el tennista. També en aquesta ocasió va guanyar Yatra.