Polèmica

Dos ajuntaments del PP suspenen els concerts de José Manuel Soto pels seus insults a Pedro Sánchez

Dos ajuntaments del PP suspenen els concerts de José Manuel Soto pels seus insults a Pedro Sánchez

EFE/Zipi

2
Es llegeix en minuts
EFE

Els ajuntaments de Bormujos (Sevilla) i Villacarrillo (Jaén), tots dos governats pel PP, han decidit suspendre els concerts que José Manuel Soto anava a oferir a les seves festes municipals arran de les declaracions del cantant a les xarxes socials contra el president del Govern, Pedro Sánchez, i els seus votants.

En el cas de la localitat sevillana el concert estava previst per a dijous vinent 24 d’agost i al de la jaenesa per al 9 de setembre.

El motiu d’aquestes suspensions és un missatge publicat per Soto dissabte passat a X, anteriorment Twitter, que ja ha sigut eliminat, en què podia llegir-se: «Aprofitaré aquest moment de calma estiuenca al costat del mar per fer ús de la meva llibertat d’expressió i cagar-me en @sanchezcastejon, en la seva puta mare i en els milions de fills de la gran punta que estan d’acord que Espanya estigui en mans dels seus pitjors enemics, que us fotin».

«Convivència i diversitat»

En un comunicat, difós aquest diumenge, l’alcaldessa de Bormujos, Lola Romero, ha rebutjat les declaracions realitzades per José Manuel Soto, ja que «no representen la postura oficial d’aquest ajuntament ni reflecteixen les opinions ni la manera d’actuar del nou Govern de Bormujos».

Romero ha assenyalat que «el govern local treballa per a tots els ciutadans i no hi tenen cabuda l’insult ni les faltes de respecte» i ha afirmat que el «foment de la convivència, la diversitat i la inclusió són eixos fonamentals de la nostra acció de govern».

Lola Romero ha recordat que el seu objectiu és «treballar per solucionar problemes i no generar-los» i ha anunciat que l’ajuntament ja està treballant en altres opcions musicals per substituir Soto.

L’Ajuntament de Villacarrillo també ha decidit suspendre el concert del cantant arran de les declaracions de Soto, que emmarquen en la seva «responsabilitat personal i no representen la postura oficial de l’ajuntament ni reflecteixen les opinions del govern local».

«Harmonia i respecte»

«Com a institució, ens esforcem per fomentar la convivència pacífica i el respecte mutu entre tots els ciutadans, sense importar les seves diferències polítiques, religioses o de qualsevol altra mena. Valorem la diversitat i la inclusió com a pilars fonamentals de la nostra comunitat», ha defensat el consistori jaenès, que ha reiterat el seu compromís de «treballar en benefici de tots els ciutadans, mantenint un ambient d’harmonia i respecte».

Notícies relacionades

El cantant José Manuel Soto aquesta mateixa matinada ha publicat un altre tuit en el qual demana disculpes a tots els que s’hagin pogut ofendre amb les seves paraules.

«Dir ‘fill de puta’ a algú és una expressió popular molt espanyola que és a ‘El Quixot’ i en tots els clàssics, un no s’ha d’ofendre tant. A mi em diuen diàriament feixista, nazi i coses pitjors i m’ho prenc amb esportivitat. Dit això demano disculpes als ofesos», ha respost el cantant a les seves xarxes socials.