Consolidació

El Festival de Jordi Savall aconsegueix 5000 assistents en la seva tercera edició

El Festival de Jordi Savall aconsegueix 5000 assistents en la seva tercera edició

Eric Altimis

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El Festival Jordi Savall que se celebra a Tarragona, als enclavaments de la ruta del Cister de Montblanc, Poblet i Santes Creus, s’ha consolidat en la seva tercera edició. La cita ha atret més de 5000 persones, segons han informat els organitzadors a través d’un comunicat.

La cita que ha crescut aquest any en nombre de concerts va esgotar les entrades en sis de les catorze actuacions programades entre el 28 de juliol i el 15 d’agost. Entre les propostes ha destacat el concert de la nit de diumenge 13 d’agost que va reunir més d’un miler de persones a Santes Creus per escoltar l’orquestra Le Concert des Nations Féminin, una orquestra barroca de dones creada i dirigida per Savall per interpretar un programa que incloïa ‘Les quatre estacions’ de Vivaldi. Va ser un homenatge a les dones que formaven part de l’orquestra de l’Ospedale della Pietà a la Venècia del segle XVIII.

Aquest any 150 músics d’una vintena de països han participat en la cita. Provenien d’una vintena de països com Espanya, Israel, Síria, Afganistan, Palestina, França, Alemanya, Itàlia, Grècia, Cuba, Ucraïna i l’Iran les interpretacions dels quals han inclòs un ampli ventall de músiques i cultures, de Monteverdi a Arvo Pärt.

Diàleg intercultural

Martí Sancliment, coordinador del Festival Jordi Savall, ha declarat: «El festival s’ha consolidat com una proposta d’excel·lència i de referència per enfortir any rere anys el vincle amb el territori i amb la seva gent i amb un fort compromís amb els principis ètics que inspira l’obra del mestre Jordi Savall, com són l’humanisme i el diàleg intercultural».

Notícies relacionades

En aquesta edició dedicada a la vida i a les dones, a més de concerts també s’han ofert visites guiades i temàtiques al Reial Monestir de Santes Creus i conferències dedicades a la realitat social, artística i històrica de les dones.

La posada en marxa d’un servei d’autobusos diari des de Reus, Barcelona i Tarragona entre l’11 i el 15 d’aquest mes també ha sigut valorat positivament per l’organització perquè ha contribuït a fer accessible la mostra. Unes 50 persones al dia han utilitzat aquest sistema de transport. La intenció és potenciar aquest mitjà de transport en el futur.