Puy du Fou

El Cid, Colom, Lope de Vega i Isabel la Catòlica combaten la calor sufocant de Toledo

El parc convida el visitant a submergir-se en la història i oblidar-se de les temperatures estivals en un entorn natural de més de 30 hectàrees situat en ple cor dels monts de Toledo

El Cid, Colom, Lope de Vega i Isabel la Catòlica combaten la calor sufocant de Toledo
3
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

La calor sufocant no doblega Abderraman III, el Cid Campeador, Cristòfor Colom, Lope de Vega o Isabel la Catòlica en la seva aposta decidida per protagonitzar, des de l’1 d’abril i fins al novembre, les noves funcions artístiques de Puy du Fou a Toledo. L’espectacle ha de continuar.

El parc convida el visitant a submergir-se en la història i oblidar-se de les temperatures estivals en un entorn natural de més de 30 hectàrees situat en ple cor de les muntanyes de Toledo, envoltat per vegetació mediterrània, amb centenars de fonts i punts d’aigua, on als camins hi ha bancs, zones de descans i ombres i punts de nebulització.

Puy du Fou Espanya afronta així les temperatures estivals amb diferents iniciatives per pal·liar els efectes de la calor. Grans i petits es podran refrescar de manera freqüent a Los Surtidores del Lazarillo (un divertit circuit als peus de la zona dels Alijares ple de rajos d’aigua) o a les originals Estacas del Aguador (repartides per tot el parc), prendre un gelat, un sorbet, aigua o un suc natural, o bé descansar a l’ombra dels seus 8.000 metres quadrats de pèrgoles i tendals.

A més, el parc ha portat a terme més de 100.000 plantacions fins al moment i té l’objectiu de sumar 25.000 plantes més per a aquesta temporada amb 200 espècies autòctones, amb l’objectiu d’aportar frescor als camins. A més, de cara a la temporada estival, Puy du Fou ha presentat uns preus especials a partir de 25 € perquè el visitant espugui emocionar amb les grans gestes heroiques que s’hi representen.

Quan la tarda desapareix entre la portentosa silueta dels monts de Toledo, comença l’espectacle nocturn, que cada nit captiva 6.000 persones a través d’un viatge que recorre 1.500 anys d’història sobre un escenari de cinc hectàrees i amb més de 200 actors. L’espectacle ‘El sueño de Toledo’, que ha sigut recentment qualificat com el «millor espectacle del món», es presenta per cinquè any consecutiu com el millor pla per tancar un dia ple d’emocions després de visitar el parc Puy du Fou Espanya.

De les gestes gal·les a les gestes espanyoles. Del Loira a Toledo. Amb el patriòtic crit de «‘¡Viva Espanya!’» comença cada funció d’‘El sueño de Toledo’, el grandiós muntatge francès sobre la història d’Espanya ple de llegendes impulsat per Puy du Fou, l’empresa creada fa més de 40 anys per l’intel·lectual Phillippe de Villiers a la regió del Loira.

Gairebé 15 segles d’avatars en un escenari de 3.900 metres quadrats a vuit minuts del centre de Toledo pel qual passen més de 2.000 personatges representats per 185 actors, genets que cavalquen en blanquíssims equins sevillans, acròbates que ballen incansables entre l’aigua que representa el riu Tajo i centenars d’imatges sorgides de potents videoprojectors. La música de l’Orquestra Simfònica de Londres acompanya els artistes amb dispars partitures morisques, jueves i cristianes que s’uneixen al final en una delicada harmonia.

Acomodat en un ‘askar’ andalusí de verdes, daurades i ostentoses tendes de campanya, el califa omeia de Còrdova Abderraman III i el seu seguici disfruten d’una treva després de l’enfrontament amb les tropes cristianes que li disputen el domini de les riques terres del Duero.

La batalla ha sigut cruenta en una calorosa Simancas de l’any 939, reproduïda ara al parc d’entreteniment construït el 2019 per l’empresa francesa Puy du Fou en ple sequer toledà. Les armes han donat pas a un centenar de majestuoses aus que deslliuren el xoc en una gesta pacífica comandades pel califa musulmà i l’asturià comte de Castella, Fernán González.

‘Cetrería de Reyes’ és un altre dels espectacles de la marca gal·la per remoure l’interès per la història dels visitants a través de la representació de les gestes i herois que enalteixen les cròniques d’Espanya.

Els actors d’‘El último cantar’, obra dedicada al Cid Campeador, deambulen al voltant d’un escenari circular on s’alternen diferents escenaris que més de 2.000 espectadors poden observar des d’una platea que gira 360 graus.

Notícies relacionades

Als extramurs de la Puebla Real hi ha l’Arrabal, ple de llocs i tavernes per als visitants, que competeixen amb les fondes, les botigues d’artesans i els hostals que esquitxen tematitzats els quilòmetres de senders d’aquest insòlit parc d’entreteniment, on de sobte un pot topar de cara amb el Monasterio de la Rábida.

Aquí comença ‘Allende los mars’, un altre dels espectacles d’aquest parc. És en aquest lloc de Huelva on Cristòfor Colom va trobar l’ajuda d’un monjo franciscà per convèncer Isabel la Catòlica que el recolzés en el seu viatge a les Índies.