Esdeveniment internacional

El festival Mecal celebra el seu 25 aniversari com a referent de curtmetratges

El festival Mecal celebra el seu 25 aniversari com a referent de curtmetratges

Mecal

2
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, celebra del 29 de juny al 9 de juliol el seu 25 aniversari amb més de 300 curtmetratges. Les produccions van ser seleccionades d’entre les més de 4.500 obres procedents de 110 països. Aquest any, l’esdeveniment tornarà a oferir la seva programació de projeccions de curtmetratges a l’aire lliure al Poblenou, amb entrada gratuïta. El Museu Can Framis i l’Hotel Acta Voraport acolliran les principals activitats.

Les sessions estaran dedicades als gèneres d’animació, ficció i documental seleccionats en festivals internacionals com Cannes, Locarno Film Festival, la Biennale di Venezia i la Berlinale - Festival Internacional de Cine de Berlín. En aquesta ocasió, s’atorgaran premis al millor curtmetratge de cada categoria, així com guardons especials del jurat i del públic.

Així mateix, el festival comptarà amb altres activitats complementàries com tallers, trobades de ‘coaching per a creadors audiovisuals, ‘networking’ de la mà del Mercat Internacional de Curtmetratges i sessions de DJs abans de l’inici de les projeccions cada nit.

Animació

El gènere animat comptarà amb vuit sessions a competició, entre les quals també hi ha el trash anim –aquelles produccions més macarres i transgressores– i el documental animat –un nou format per tractar diferents temes–. Entre les competidores destaquen ‘Amanece la noche más larga’, nominada al Goya a Millor Curtmetratge Animat, i ‘Curiosa’, selecció BFI London Film Festival.

Els curts d’aquesta secció lluitaran pel Gran Premi d’Animació i el Premi d’Estudiants d’Animació. Aquesta secció també comptarà amb sessions i activitats paral·leles, com l’animació israelina, l’educació especial i una ‘masterclass’ amb Carlota Pou i Anna Espinach, ‘Com donar veu a les teves idees’.

Ficció

La secció de ficció serà la més extensa i comptarà amb set sessions de la Secció Internacional a competició i cinc més de Secció Obliqua, amb les obres més arriscades, originals i creatives, tant narrativament com formalment. En la primera categoria destaca ‘Heart Fruit’, seleccionada pel festival de cine de Locarno, mentre que en la segona es distingeix ‘Tria’, de la Biennale de Venècia 2022. També es projectaran algunes seccions paral·leles que posaran el focus, entre d’altres, en el talent català, les dones i la ciència-ficció.

Notícies relacionades

Les obres de ficció de les sessions internacionals, competiran per al Gran Premi Internacional i el Premi de la Crítica, mentre que fins a 27 curtmetratges competiran per al Gran Premi Oblicua,el Premi Filmin Oblicua i el Premi del Jurat Jove.

Documental

El gènere documental en format curt adquireix especial rellevància a Mecal. Les obres triades per a les cinc sessions competiran per al Gran Premi Documental i el Premi del Públic. Per la seva banda, les activitats paral·leles se centraran en el medi ambient, el surf i el poder del so en els formats audiovisuals.

Temes:

Animació