On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Mecal Air: grans curts a l’aire lliure

Ofereix cada divendres i dissabte una selecció temàtica als jardins Elisava

Mecal Air: grans curts a l’aire lliure

MECAL AIR

5
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El curtmetratge sembla el germà pobre del llarg. Fa un temps a determinades sales els precedien, però aquella iniciativa ja no la segueix fent pràcticament ningú. No obstant, es continuen realitzant un gran nombre de curts cada any, algun, molt enginyosos, demostrant el talent dels nous realitzadors. Afortunadament, encara poden veure’s als festivals de cine i en certàmens dedicats a aquest format. Un dels més populars és el Mecal Air, versió estiuenca a l’aire lliure i amb servei de barra del consolidat Mecal. El certamen, previst per a mitjans de juliol, va ser suspès per la situació sanitària i inicia des d’avui la seva etapa amb més il·lusió que mai. Aquesta edició, Curtmetratges oxigenats, ofereix diverses sessions, en què es projecten una selecció d’aquests curtmetratges, subtitulats en castellà i anglès. La ubicació és molt atractiva, el llac que hi ha darrere del Museu del Disseny, als jardins Elisava, al costat de la plaça de les Glòries, amb la torre Agbar il·luminada de fons. Els títols que es projecten són sempre sorpresa, però els organitzadors han tingut el detall de revelar-nos-en un de cada nit, en exclusiva per als lectors d’EL PERIÓDICO. Ens els descobreix la programadora del cicle, Sara Xiol.

PUBLICITAT CREATIVA

"Tot un clàssic del Mecal Air: un especial de publicitat creativa. Això sí, no espereu anuncis com els que es veuen a la televisió, dels que et fan aprofitar les pauses per fer altres coses lluny del televisor: són les millors peces de creativitat publicitària del moment, petites meravelles de la publicitat que us sorprendran, us commouran, us faran cargolar del riure, us meravellaran".

Divendres, 6 d’agost

ERÒTICS

"El sexe i la sensualitat seran els protagonistes d’aquesta sessió, per als més murris. Farem pujar encara més la temperatura amb curtmetratges sobre despertars sexuals, fantasies, trobades fugaces o plaers solitaris. Sense embuts ni censures, i amb molt humor. Com la nord-americana Face to Face Time sobre una noia que decideix tenir una cita per FaceTime, però el noi no sembla gaire entusiasmat per ella".

Dissabte, 7 d’agost

COMÈDIA

"Una marató de curtmetratges per pixar-se de riure, amb personatges i situacions hilarants i humor per a tots els gustos: negre, àcid, surrealista, irreverent o universal. Destaca el noruec Pandiculation, que descriu molt bé una situació amb què la majoria ens sentirem identificats: intentar ofegar unes ganes terribles de badallar enmig d’una important i letàrgica reunió de treball. A veure qui aconsegueix aguantar el riure... ¡o els badalls!"

Divendres, 13 d’agost

CIÈNCIA-FICCIÓ

"Des de societats distòpiques fins a tecnologia que s’escapa de les mans, passant per monstres, viatges en el temps i molt més. La sessió ideal per a geeks, friquis i fans del gènere fantàstic. Entre aquests hi ha el brasiler Inabitável, que parteix de la dada que, al Brasil, una persona trans és assassinada cada tres dies. Paral·lelament, la Marilene busca la seva filla Roberta, una dona trans que va desaparèixer. Però mentre s’acaba el temps, descobreix una esperança per al futur".

Dissabte, 14 d’agost

DOCUMENTAL

No "us espereu el típic documental sobre la sabana africana per fer la migdiada al migdia: prepareu-vos per veure des d’una altra perspectiva llocs comuns, endinsar-se en ambients a què normalment no tenim accés o descobrir personatges que demostren allò que la realitat supera la ficció. Inclou el curt suís Das Spiel sobre les tribulacions d’un àrbitre que ha de dirigir un partit en un estadi atapeït d’espectadors sorollosos i uns jugadors enfadats".

Divendres, 20 d’agost


TERROR

«Una sessió per als fans de les emocions fortes, el suspens, la sang i els ensurts, sense oblidar l’habitual toc d’humor. Una selecció terrorífica per passar-ho de por. Destaquem el sud-coreà Jealousy, en què un home té sexe amb un fantasma i la seva dona, quan ho descobreix, realitza diversos rituals per expulsar l’espectre de casa seva».

Dissabte, 21 d’agost

ANIMACIÓ

«Una sessió dedicada a l’animació, on gaudir d’un bon nombre de peces que destaquen per la seva creativitat, excel·lència i varietat: des de les tècniques més artesanals fins a les últimes tecnologies. Recomanem especialment el francès Friend of a friend entorn d’un jove que és agredit sexualment i, després, segresta i castiga el seu agressor, tot i que acaba fent-se’n amic. Una reflexió amb elements onírics sobre el maltractament, les raons que hi desemboquen i les seves implicacions».

Divendres, 27 d’agost

HOMES ECS (ESPECIAL ‘MACHO MAN’)

«Original selecció que, des d’una perspectiva irònica i amb intenció crítica, posa el punt de mira en el masclisme, els alts nivells de testosterona i els estereotips patriarcals. Abordarem la masculinitat tòxica d’una manera inusual, divertida i moderna. El suec Maneater explica la reunió d’un grup d’homes que participa en la filmació d’un videoclip. Les directores els demanen que mengin plàtans i que compleixin demandes cada vegada més extravagants. ¿Fins on estaran disposats a arribar aquests homes? ¡Si són només plàtans!»

Dissabte, 28 d’agost

La newsletter d'On Barcelona

Diuen que si actives aquesta newsletter davant d'un mirall a mitjanit, se t'apareix Pocholo i et porta de festa. Ana Sánchez et descobreix cada setmana els plans més originals de Barcelona.

Subscriu-t'hi

TALENTS CANADENCS

«Sessió dedicada al país del xarop d’auró, els llargs hiverns i l’hoquei i del qua es podria dir que és una potència mundial en l’àmbit del curt. Varietat, qualitat i originalitat que podrem descobrir en títols com Hot flash, sobre una presentadora de notícies que té una sufocació quan està a punt de sortir en directe a la televisió local. Un viatge al món divertit, incòmode i, en ocasions, embogidor de l’envelliment».

Divendres, 3 de setembre

Notícies relacionades

 

BEST OF ESTIU

«Com ja és tradició, tanquem la temporada amb una selecció dels curtmetratges que més han agradat al públic que ha assistit aquests mesos estiuencs al cine a la fresca de Mecal. Una oportunitat per disfrutar dels millors títols en tan sols quatre sessions».

Dies 4, 10 i 11 de setembre

Mecal Air

¿On?  Jardins Elisava (Àvila, 171-173).

¿Quan?  divendres i dissabtes, des de les 21.30 hores. Fins al 11 de setembre.

Preu:  4 euros.

Més informació:  Mecal Air.