A Barcelona

Sis equipaments culturals centralitzen la seva oferta educativa a laCultivadora

Sis equipaments culturals centralitzen la seva oferta educativa a laCultivadora

EPC

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Auditori, el Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau, el Lliure i el TNC han presentat aquest dilluns laCultuvadora, una plataforma dirigida a la comunitat educativa interessada a acostar les arts escèniques als seus estudiants. A partir d’ara, la dansa, la música, el teatre i l’òpera d’aquests equipaments públics serà més a prop de la comunitat al desenvolupar sinergies per acostar el món de les arts escèniques a les aules i a nous públics. Tots els centres ja tenien la seva pròpia oferta educativa però ara la reforçaran a través de laCultivadora, una plataforma que centralitza la totes les propostes dels equipaments implicats.

Durant la temporada 2022-2023, els sis equipaments van oferir fins a 329 activitats educatives entre espectacles, tallers, visites o d’altres, que van ser seguides per un total de 212.244 persones.

L’objectiu és facilitar tant l’accés d’escoles i instituts a les programacions com oferir al professorat formació i recursos didàctics a través d’aquesta nova plataforma, lacultivadora.cat, que aglutina tota l’oferta educativa d’aquests centres culturals públics de Barcelona. La web agilitza i facilita el procés de reserva i pagament, permet la recerca d’activitats per equipaments, àmbit, nivell educatiu, tipologia, data o paraula clau. I els resultats es poden filtrar segons preu, franja horària, idioma, durada i accessibilitat. La iniciativa compta amb el suport financer del Departament de Cultura de la Generalitat.

A partir de les programacions i propostes formatives dels diferents equipaments, l’objectiu és traçar recorreguts compartits, adaptats als diferents nivells educatius. La web de laCultivadora vol també ser una àgora de reflexió per fomentar el vincle i la simbiosi entre el món de les arts en viu i l’educació a través d’articles i conferències, entre d’altres.

Vibe35, el precedent

Notícies relacionades

L’aliança per fomentar el públic jove ja va fer que l’Auditori, el Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau, el Lliure i el TNC impulsessin la seva primera iniciativa conjunta: Vibe35. La programació especial que cada equipament va oferir a joves d’entre 18 i 35 anys a preus molt reduïts, d’entre 10 i 20 euros, va ser tot un èxit.

La primera edició va ser l’any passat, entre el 21 d’octubre l’1 de novembre. Incloïa un espectacle o concert en cada un dels sis equipaments i un ‘aftershow’ en col·laboració amb diverses empreses i entitats culturals com el Sónar, el Primavera Sound, el Festival Cruïlla, el Razzmatazz i el Nitsa/Apolo. La programació de la segona edició del Vibre35 s’anunciarà pròximament.