Esdeveniment de clausura

Les ciutats del futur seran més verdes, tecnològiques i inclusives

Les ciutats del futur seran més verdes, tecnològiques i inclusives

Palau Robert

1
Es llegeix en minuts

Des del 22 de març, Barcelona ha posat la seva mirada en el futur de les metròpolis amb ‘Somia la Ciutat’, una exposició comissariada per Roger Subirà, que ha desplegat al Palau Robert les iniciatives urbanístiques més noves i prometedores de l’actual panorama arquitectònic. Projectes d’espai públic, innovacions tecnològiques, prototips de disseny industrial... tota mena de propostes elaborades amb la intenció d’imaginar un avenir urbà més afable i fàcil d’habitar. I, acompanyant la mostra, s’han organitzat durant els caps de setmana diversos tallers de participació ciutadana, amb els quals convidar el públic a formar part d’aquest espai de reflexió i debat, per expressar les seves inquietuds i idees.

Per clausurar aquests més de dos mesos, aquest 11 de juny ha tingut lloc el Festival ‘Ciutats Somiades’, un esdeveniment en què s’han recollit les nombroses propostes que els visitants han plantejat en el marc de l’exposició per sotmetre-les a debat, en un acte en què han participat professionals del sector com els arquitectes Josep Mias, Roger Maranges, Anna Castellà, Jona Oliva i Marzia Baranda; i la també directora de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Maria Sisternas. Sobre la taula, qüestions tècniques com la construcció d’edificis més respectuosos amb el medi ambient, l’ús de noves tècniques i materials d’obra, i la incorporació de la tecnologia al sector; però també temàtiques de caràcter social, com la preservació del patrimoni de les nostres ciutats o la manera d’establir nuclis urbans que siguin més inclusius per a tots els seus ciutadans. 

Notícies relacionades

I perquè aquests valors puguin continuar agafant forma en les ments de les noves generacions, els més petits van poder tenir també el seu lloc en l’esdeveniment participant al taller Kapla, el conegut joc de construcció, les peces del qual han servit per crear petites ciutats a la seva mida.  

A més, els assistents al Festival han pogut assistir a l’exposició de sis dels projectes guanyadors de la 13a edició dels premis AJAC (Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya), una distinció que reconeix la feina d’estudiants i joves arquitectes menors de 40 anys. Entre els guardonats, projectes d’obra nova o de reconstrucció, alguns no executats encara, i amb ambicioses propostes en matèries variades com la regulació eficient de la temperatura, l’edificació pública, la creació d’espais infantils de joc o l’enjardinament de zones en desús.