EXPOSICIÓ / PROJECTES VISIONARIS A 'SMART FUTURE MINDS'

Les ciutats del futur

Una carpa avantguardista instal·lada al Port Vell. Una dotzena de projectes innovadors i creatius per dissenyar les ciutats del futur. És l'exposició 'Smart future minds'.

L’’Edifici B’, del dissenyador Jordi Torres, porta d’accés simbòlica a la ciutat.

L’’Edifici B’, del dissenyador Jordi Torres, porta d’accés simbòlica a la ciutat.

1
Es llegeix en minuts
BLANCA ESPACIO
BARCELONA

Superhotels sostenibles, granges urbanes, jocs digitals per transitar pels carrers, mobiliari públic vestit amb ganxet, una nova porta per a la nova ciutat... Són alguns dels projectes visionaris que es poden veure aSmart future minds, l'exposició que acull una avantguardista carpa instal·lada al Port Vell de Barcelona.

Les noves tecnologies i la preocupació pel medi ambient condicionaran la vida a les ciutats del futur. Per aquesta raó, la marca d'automòbils Smart ha organitzat una sèrie d'exposicions

-englobades en l'Smart urban stage- en diverses ciutats europees (Berlín, Roma, París, Brussel·les, Amsterdam, Londres i Zuric). Bé, per aquesta raó i per promocionar el cotxe elèctric que llançarà al mercat l'any que ve.

En cada ciutat, cinc professionals de prestigi -cadascun en una categoria diferent- tenen la missió de seleccionar dos projectes que han de complir diversos requisits: unir ciència i fantasia i suggerir solucions diferents per a un futur possible. La proposta que sigui considerada més innovadora de cada ciutat tindrà premi.

A Barcelona, aquests cinc comissaris són la cineasta Isabel Coixet, els arquitectes Benedetta Tagliabue i Vicente Guallart, la científica Lourdes Vega i l'expert en noves tecnologies Santiago Ortiz.

Notícies relacionades

L'Edifici Bés un dels projectes escollits per Tagliabue. El seu creador, Jordi Torres, l'ha concebut com una escultura habitable, sostenible i autosuficient que sigui símbol d'identitat com al seu dia ho van ser les portes que donaven accés a les ciutats de l'Imperi romà.

La necessitat d'humanitzar i embellir les ciutats ha portat Coixet a seleccionar les accions espontànies i rei­vindicatives del col·lectiu Guerrilla de Ganxet.Sr. Mistu-una de les opcions d'Ortiz- és un joc digital dibuixat a mà que té com a objectiu dirigir un invident pels indrets recòndits de Barcelona.Urban community farming-seleccionat per Guallart- proposa crear granges integrades a la ciutat i gestionades per la gent gran.