La gran cita del Fòrum

Primavera Sound: ningú té pressa per veure actuar Lady Dumplings

  • Guia de festivals d’estiu a BCN i Catalunya: grups, dates i preus

  • Restriccions a bars i terrasses de Barcelona per frenar els ‘botellons’ durant el Primavera

  • Festa amb soul, fúria hardcore i cants a Beelzebub en la primera jornada del Primavera

Primavera Sound: ningú té pressa per veure actuar Lady Dumplings

Ferran Sendra

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Als bars dels voltants del parc del Fòrum, on aquests dies se celebra el Primavera Sound (un sarau que canvia de nom amb el pas de les setmanes, el següent gran festival tranuitador és el Cruïlla), ningú sembla tenir pressa per entrar-hi a escoltar els grups que obren la primera jornada de concerts. Un italià busca tabac desesperadament i només són les cinc de la tarda. El petit estanc infiltrat entre els bars de l’inici de la Diagonal té una cua constant d’una desena de persones (dins del Primavera, per cert, hi ha aquest any els venedors ambulants de vapejadors de sabors, a 15 euros la unitat, per si a algú se li oblida reposar el vici).

Les terrasses també estan plenes de futurs ‘festivalers’ i les ampolletes de cervesa es van acumulant (una imatge que es repeteix sempre en totes les prèvies d’aquesta mena de cites al Fòrum) malgrat les diligents cambreres –«aquests dies hi ha molta feina», en reconeix una–, que coneixen perfectament la normativa provisional d’aquests dies que els obliguen a estar tancats de 23 a 8 hores. En un dels cinc bars que concentren més gent la cervesa se serveix a 2,10 euros la canya i la llauna per emportar 1,90 euros (el sucre va car i el refresc de cola puja a 2,50). Gairebé tots serveixen la marca del cos lluminós que prové de Galícia mentre que el Primavera Sound està patrocinat des de l’any passat per la del cos lluminós que porta el cognom del fundador alsacià.

Els allà presents acceleren les rondes mentre avança la tarda com intuint que dins del festival la cervesa s’ha de demanar aixecant els braços: el preu a la barra és de 4,50 els 35 centilitres que serveixen en el got reutilitzable, que costa 1 euro. També venen ampolles d’aigua a 2,50 (i cubates a 9,50), tot i que hi ha fonts repartides per tot el Fòrum on pots omplir la cantimplora (un objecte amb el qual pots entrar-hi, no així amb una ampolleta d’aigua amb tap, la cosa més prohibida en qualsevol gran esdeveniment). És on s’acumulen més cues en una fluida primera jornada del festival.

Notícies relacionades

Una altra vegada fora del recinte, una noia recrimina el seu relaxat acompanyant: «He pagat 132 euros no per ser aquí fora sinó per ser-hi dins». A part d’ella, a la terrassa ningú sembla que estigui nerviós per veure actuar –potser per primera vegada– Lady Dumplings. Aquesta senyora (entengui’s parada de menjar ambulant) reparteix sis empanadilles xineses per 8,50 euros a la zona habilitada del Primavera per a restauració. Competeix amb hamburgueseries (de 10 a 12 euros per norma general), porcions de pizza (de 6 a 8,50), fideus (11 euros), kebabs (8), frankfurts (des de 5) i pokes de salmó (13,50), entre d’altres. Fora, un bocata de béicon i formatge val 5 euros, i alguns emprenen el camí de tornada als bars abans de les 23 hores.

L’organització no prohibeix l’entrada de menjar i a l’amfiteatre del Fòrum un noi aprofita per treure el tàper durant l’actuació del raper Pusha T i endrapa quinoa mentre remena el cap.