La gran cita del Fòrum

Primavera Sound 2023: PinkPantheress, una diva de TikTok desvirtualitzada en gran

  • Primavera Sound 2023: New Order, ara amb sentiment

  • Primavera Sound: 10 concerts que no t’hauries de perdre si vas al festival

  • Festa amb soul, fúria hardcore i cants a Beelzebub en la primera jornada del Primavera Sound

  • Guia de festivals d’estiu a BCN i Catalunya: grups, dates i preus

  • ¿A què va la gent a un festival de música?

Primavera Sound 2023: PinkPantheress, una diva de TikTok desvirtualitzada en gran

Sharon López / Primavera Sound

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

PinkPantheress acudia al Primavera Sound dijous a la nit amb la responsabilitat de ser el primer gran fenomen brollat de TikTok que tenia l’oportunitat de desvirtualitzar-se al festival. L’artista britànica, de 22 anys, va demostrar que és una diva ‘internetera’ amb capacitat per al món del cara a cara. Les seves cançons són curtes, estranyament sobrepassen els dos minuts, i són cola per evitar l’‘scroll’ –compleix el que un pot imaginar– amb un atractiu engranatge entre l’estil melòdic i el rítmic (amb molta presència del drum & bass). Aquest dijous la van acompanyar a l’escenari una ‘dj’, és clar, però també un guitarrista amb incursions al teclat i un bateria.

PinkPantheress va sortir a l’escenari riallera i seguríssima, desplaçant-se lentament, movent el seu cos amb suavitat, davant una multitud que es notava expectant per extreure la britànica de la pantalla en la seva primera vegada a Espanya. «¿Hi ha molta gent del Regne Unit?», va preguntar. La resposta va ser massiva (i reveladora sobre els assistents del festival) i fins i tot algun li va acostar una bandera d’Escòcia.

Notícies relacionades

La britànica, fenomen sorgit el 2021 amb veu innocent, va presentar les cançons del seu primer disc, ‘To hell with it’, amb lletres en les quals destaca el dolor i la incertesa amorosa (‘Break it off’, ‘Last Valentines’ o ‘I must apologise’ van ser algunes de les que van sonar ahir a la nit). Però, d’entre tot els ‘hits’ comprimits, PinkPantheress va rematar la nit amb la contagiosa ‘Just for me’ i, sobretot, amb la viralíssima ‘Boy’s a liar’ (amb el ‘remix’ amb la rapera Ice Spice).

I si el concert va començar puntualíssim, va acabar 20 minuts abans del que es deia en el programa, com si la britànica fos conscient que mitja hora (poc més va durar la seva actuació) ja era molt temps per retenir un públic al qual el Primavera oferia fer un ‘scroll’ gairebé infinit amb propostes cap a totes bandes.