Rècord musical a BCN

Coldplay es corona amb 225.000 espectadors a Montjuïc

El grup de pop britànic liderat per Chris Martin va fer vibrar el públic a l’Estadi Olímpic en l’última actuació a Barcelona del ‘Music of the Spheres World Tour’

  • Colau assisteix al concert de Coldplay a Barcelona abans de les eleccions del 28M

  • Coldplay i les propostes de matrimoni impulsades per ‘Yellow’, ‘Paradise’ i ‘Viva la Vida’

Coldplay es corona amb 225.000 espectadors a Montjuïc

RICARD CUGAT

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Una nit de rècord amb 225.000 persones segons LiveNation, promotora dels quatre concerts a Barcelona de Coldplay, han confirmat l’idil·li de la banda amb la capital catalana. El grup pop va posar punt final a les seves quatre actuacions a Barcelona aquest diumenge amb una actuació plena de color i bones vibracions. El bon rotllo, la consciència ecològica i la inclusivitat van quedar patents en una actuació que, com la resta de les que ha ofert Coldplay, va omplir fins als límits l’Estadi Lluís Companys de Montjuïc.

Chris Martin i els seus inseparables companys des de 1997 –Jonny Buckland, Guy Berryman i Will Champion– van convertir l’Estadi Olímpic en una festa on van sonar grans èxits del quartet britànic com ‘Paradise’, ‘Clocks’, ‘The Scientist’ i ‘Fix you’. Tampoc va faltar el seu cèlebre himne ‘Viva la vida’, inspirat en la resistència de Frida Kahlo i la idea de revolució, que l’exentrenador blaugrana Pep Guardiola va utilitzar per motivar el Pep Team. Messi, una de les seves estrelles, va ser aquest diumenge a les grades. També es va poder veure Victòria Frederica, la neboda del Rei. Dissabte Ada Colau també va vibrar amb Coldplay. «Estem agraïts de ser aquí amb vosaltres en aquesta ciutat increïble», va destacar el carismàtic Chris Martin al principi del concert en un castellà bastant correcte.

El grup, que va actuar per primera vegada a la capital catalana a la sala Apolo davant 700 persones i aquesta setmana han congregat més de 225.000 ànimes en quatre concerts, el doble d’actuacions de les que van oferir el 2016 en la seva gira anterior, que també va aterrar a l’Estadi Olímpic on fa poc va obrir la temporada de concerts Bruce Springsteen . I aviat rebrà la visita d’una altra gran del pop, Beyoncé, el 8 de juny.

https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/coldplay-gira-sostenible-ecologia-sh/index.html#:~:text=La%20banda%20liderada%20por%20Chris,%E2%80%9Csiempre%20que%20sea%20posible%E2%80%9D.‘Music of the Spheres World Tour’, la gira més sostenible del grup que intenta reduir a la meitat l’empremta de carboni –d’aquí la concentració de concerts en un únic lloc, entre altres coses– prosseguirà la seva ruta per Europa. A diversos països oferiran el mateix nombre de concerts que a Barcelona. Tot i que són molts, queden curts comparats amb els 10 que la banda va oferir a l’estadi River Plate de Buenos Aires, superant amb una actuació més el rècord que fins ara tenia Roger Waters, cofundador de Pink Floyd.

Tot i que han passat set anys des de l’última visita a Barcelona de Martin i la seva banda, la connexió amb Coldplay es manté intacta. El públic de pista no va deixar de ballar i a les grades era difícil quedar-se assegut. El pop de Coldplay va ser una injecció d’energia positiva per als assistents, que inclouen una àmplia franja d’edat. Entre els moments àlgids, destacar el canvi de la balada ‘The Scientist’ pels energètics ritmes de ‘Viva la vida’. Però poques sorpreses hi va haver en un xou mil·limetrat de principi a final. Fins i tot l’homenatge a Tina Turner es va repetir en l’últim, igual que l’aparició dels Gipsy Kings en la recta final del concert que va acabar amb els compassos de ‘Biutiful’.

Concerts inclusius

Notícies relacionades

Una vintena de persones amb problemes d’audició va poder seguir les actuacions gràcies a la col·laboració d’Encantades, associació cultural barcelonina que des de fa quatre anys organitza els concerts per a sords i oients enCantados. Pérez Rello i Anna Armadà van interpretar en la llengua de signes catalana (LSC) les quatre actuacions de Coldplay a l’Estadi Olímpic de Barcelona. Eva García i Òscar Argemí les interpretaran en la llengua de signes espanyola (LSE). El mateix Chris Martin es va animar a signar un dels seus temes en el concert: ‘The Iightclub’

«La col·laboració ha sigut superpositiva perquè la iniciativa ha sortit del mateix Chris Martin, que ha volgut aprendre alguna cosa de Llengua de Signes Catalana i Castellana per introduir alguns signes locals», van assenyalar al final del concert des d’Encantades. «Esperem que aquest cop d’efecte no es quedi en això: que més grups, promotores, festivals, administracions i patrocinadors s’afegeixin a fer accessible la música a les persones sordes».