Programació

Wilco, Crystal Fighters i Ben Harper, al cartell del Festival de la Porta Ferrada

La cita estiuenca de Sant Feliu de Guíxols aposta per una programació transversal per tornar a atraure 50.000 espectadors

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb l’ambició de repetir els números de l’edició anterior (50.000 espectadors), el Festival de la Porta Ferrada, la cita estiuenca musical de Sant Feliu de Guíxols, s’ha presentat aquest dimarts amb una programació que respon a «la inquietud artística i innovadora» del certamen. Segons el seu director artístic, Albert Mallol, el cartell busca combinar «l’essència de la seva història amb una clara voluntat d’obrir noves fronteres». El degà dels festivals que se celebren a Catalunya arriba a la seva 61a edició amb més de 40 espectacles, de diferent dimensió, que ompliran la seva programació durant els mesos de juliol i agost.

Notícies relacionades

Alguns dels més solemnes són els concerts de Ludovico Einaudi (15 de juliol), Ben Harper (21 de juliol), Crystal Fighters (7 d’agost), Jorge Drexler (13 d’agost) i Wilco (14 d’agost). Tots se celebraran al Guíxols Arena, principal enclavament del Porta Ferrada, que en aquesta edició presenta 25 artistes que per primera vegada actuaran al festival empordanès. Una aposta clara, en paraules de Mallol, «per ampliar l’espectre de públic i de fer del festival un espai de trobada d’interessos culturals diversos».

El cartell inclou els noms internacionals citats i una mostra d’artistes catalans (un total de 21), entre els quals destaca Mishima (23 de juliol), Ramon Mirabet (22 de juliol) o La Pegatina i Macaco (15 d’agost), que actuaran el mateix dia en un dels clàssics dobles concerts que ofereix el festival. També en parella actuaran ídols juvenils com els 31 FAM i Mushkaa (30 de juliol). I fins i tot infantils, exemple de la transversalitat del festival, com el ‘supervendes’ El Pot Petit (12 d’agost). També hi ha presència de noms importants del pop espanyol, com ara Ismael Serrano (30 de juliol) i Fangoria (16 d’agost), i el flamenc de Niña Pastori (6 d’agost) i El Barrio (20 d’agost), en la seva primera visita a Sant Feliu de Guíxols.