La diada del llibre i la rosa

Audible aposta per la literatura en català a les portes de Sant Jordi

La plataforma d’audiollibres d’Amazon firma un acord amb Club Editor, Grup Enciclòpedia i Ara Llibres

Audible aposta per la literatura en català a les portes de Sant Jordi
2
Es llegeix en minuts
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +

Audible, la plataforma d’audiollibresamb més oferta, 100.000 títols, en què també inclouen podcasts i ficció sonora –és a dir versions dramatitzades de narracions adaptades o escrites específicament per a això– ha ampliat el seu catàleg en català en un 20% amb l’acord firmat amb les editorials Club Editor, Grup Enciclopèdia i Ara Llibres. El catàleg d’Audible inclou 14.000 títols en castellà i uns 600 en català. Els nous títols inclouen bona part de l’obra literària de Mercè Rodoreda, en ocasió del 40è aniversari de la mort de l’autora, amb ‘La plaça del Diamant’ narrada per l’actriu Miranda Gas (en castellà Lolita n’és l’encarregada, ja que va protagonitzar una celebrada versió teatral); així com ‘Jardí vora al mar’ i ‘El carrer de les camèlies’, narrats per Francesc Orella; ‘La mort i la primavera’ per Martí Sales, i ‘Quanta, quanta guerra’, llegit per David Carabén. En aquesta ocasió, els títols han sigut realitzats per Club Editor i distribuïts per Audible, però, en el cas d’Enciclopèdia i Ara, la producció ha recaigut en la plataforma.

«Escoltar Rodoreda és entendre per què ha sigut llegida al llarg de 60 anys sense interrupció, perquè la seva obra està feta per ser llegida. Per això busquem veus molt significades i una bona direcció d’actors», explica Alejandro Dardik, de Club Editor, segell que també ha produït ‘Aterratge’, d’Eva Piquer, i ‘Permagel’, ‘Boulder’ i ‘Mamut’, d’Eva Baltasar, la primera escriptora catalana a situar-se en la ‘short list’ del Booker Internacional.

Sentir els èxits de Sant Jordi

Notícies relacionades

Els títols d’Enciclopèdia combinen fons editorial amb títols de rigorosa actualitat com ‘32 de març’, de Xavier Bosch (narrat per Núria Samso), que serà, sens dubte, un dels més venuts a Sant Jordi, al qual s’ha d’afegir l’‘Encara més pijos’, de Marc Giró (narrat per Joan Carreras), ‘Un cafè a Roma’, de Josep Maria Fonalleras, o ‘El dia que vaig marxar’, d’Albert Om. En aquest cas és el mateix Om el que llegeix el seu llibre, una opció que es repeteix en el cas d’ ‘Argelagues’, de Gemma Ruiz, o de ‘Cuina i barbàrie’, de Maria Nicolau, que també llegeixen les mateixes autores. Per Esther Pujol, d’Enciclopèdia, l’audiollibre «és un nou format que eixampla l’horitzó de lectors (o més aviat, d’audiolectors) i pot ajudar persones amb dificultats per a la lectura».

L’acord amb Ara Llibres amplia, dins de la categoria de llibres en català, la no-ficció, amb títols com ‘La maternitat d’Elna’, d’Assumpta Montellà, un dels grans ‘long-sellers’ del segell; ‘Rússia, l’escenari més gran del món’, de Manel Alías, que també ha triomfat significativament en el format digital amb un milió de llibres venuts; ‘Ruralisme’, de Vanesa Freixa, o ‘Hàbits atòmics’, de James Clear. «La llista dels audiollibres d’Ara Llibres representa a la perfecció el catàleg del nostre segell –explica l’editor Joan Carles Girbés–, en què cuidem molt especialment la paritat entre autors i autores».