Es projectarà a Cannes

L’equip del documental ‘Juan Carlos: la caída del Rey’ assegura haver rebut amenaces per telèfon i sentir-se espiats

El format, que promet explicar nous detalls sobre la vida del rei emèrit, inclourà el testimoni de persones del cercle del monarca, com ara Corinna

L’equip del documental ‘Juan Carlos: la caída del Rey’ assegura haver rebut amenaces per telèfon i sentir-se espiats

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quan el productor executiu, Christian Beetz, es va disposar a explorar la història de l’exrei espanyol caigut en desgràcia, Joan Carles I, mai podria haver imaginat el «viatge de malson» que estava a punt de viure.

Sky i NBCUniversal Global Distribution es preparen per presentar ‘Juan Carlos: la caída del Rey’, una docusèrie de quatre capítols que analitzarà els fets que van convertir l’«heroi que va reformar Espanya amb els seus valors moderns, progressistes i democràtics» en un monarca polèmic retirat a Abu Dhabi. Un projecte que passarà pel Festival de Cannes i l’elaboració del qual podria haver molestat l’entorn del monarca.

Beetz va revelar al portal nord-americà Deadline Hollywood que creia que tant ell com el seu equip de producció havien sigut seguits i espiats durant la realització de la cinta. «Després de fer la nostra primera ronda d’entrevistes amb periodistes, vam rebre una trucada anònima que deia: ‘Vagin amb compte amb el que estan fent aquí’. Aquest va ser el començament de tot», explica.

El productor pensa, a més, que els seus correus electrònics estaven sent llegits i que els seus telèfons estaven intervinguts, i per això el seu equip va començar a prendre precaucions, inclosa la d’ocultar els seus mòbils dins d’una nevera per evitar que les seves converses poguessin ser escoltades. «Quan aquestes coses passen, saps que ets al camí correcte. Algú se sentia clarament preocupat pel que estàvem fent, i això era bon senyal», assegura.

Notícies relacionades

Segons Beetz, el documental no és de cap manera una biografia, ni tampoc el típic programa d’entreteniment centrat en la família reial, sinó que és més com una pel·lícula de ficció amb un «protagonista extraordinari», que inclourà, a més, els testimonis d’amics íntims i persones de confiança del pare de Felip VI, entre els quals hi haurà Corinna Larsen.

La nova producció s’estrenarà el 21 de maig a Sky Documentaries i, tot i que de moment no es coneixen detalls sobre la distribució internacional de ‘Juan Carlos: la caída del Rey’, és més que possible que arribi a Espanya a través de la plataforma SkyShowtime, que es va posar en marxa el 28 de febrer.