A la Fira de Barcelona

Álex de la Iglesia al Saló del Còmic 2023: ¿per què hi acudeix el director del cine?

Álex de la Iglesia pretén dimitir com a president de lAcadèmia de Cine

Álex de la Iglesia pretén dimitir com a president de lAcadèmia de Cine

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Teníem davant de nosaltres un dels millors il·lustradors i no ho sabíem, que és Álex de la Iglesia», ha declarat Cels Piñol, historietista i comissari de la mostra dedicada a l’obra il·lustrada del cèlebre director de cine.

La 41a edició de Comic Barcelona dedicarà un protagonisme especial a les exposicions. «Volem emfatitzar el protagonisme especial de les exposicions, que són més de l’habitual, estan molt cuidades i són molt variades, reforçant la idea de Comic Barcelona de reflectir totes les tendències i estils que hi ha en l’actualitat en el ric món del còmic», ha explicat Borja Crespo, assessor global de continguts de l’esdeveniment.

A més del cineasta Álex de la Iglesia, també comptaran amb exposició pròpia en la nova edició del Comic Barcelona l’autor mític Daniel Torres, la il·lustradora Genie Espinosa, l’historietista David López i l’històric dibuixant de còmics Carlos Pacheco.

Sobre la mostra d’Álex de la Iglesia, Cels Piñol ha afegit que han preparat una exposició «amb coses mai vistes del director de cine en el camp dels còmics; en la seva faceta com a jugador, màster i dissenyador de jocs de rol, i sobretot com a fan».

‘Punts de cordura: el rol, els còmics i el cinema d’Álex de la Iglesia’ és el títol de l’exposició que dedica a la faceta gràfica del guionista, director i productor, que assistirà a l’esdeveniment. A través de dibuixos originals, quaderns de treball i il·lustracions a gran mida, aquesta exposició reuneix material tan transversal com pàgines dels seus primers còmics, col·laboracions amb fanzins, dissenys per a les seves partides de rol, concept art per a les seves pel·lícules, storyboards i esbossos espontanis, explica Comic Barcelona.

¿Quan serà amb els seus fans?

Notícies relacionades

En les activitats programades, Álex de la Iglesia també participarà en una taula rodona per explicar sobre la seva afició pel còmic i altres facetes recollides en l’exposició. L’acte està programat per al dissabte 1 d’abril, a les 17.30 hores a la Sala Còmic 5, i durarà una hora. A la xerrada també hi participarà Joan Tretze i serà moderada per Cels Piñol.

La sèrie ‘30 monedes’

Abans encara hi haurà una altra ocasió de veure’l, serà divendres a les 18 hores a l’Auditori de la Fira. Aquí està prevista una xerrada sobre cine, còmic i les seves connexions amb Álex de la Iglesia moderada per Borja Crespo, acompanyada d’un avanç de la segona temporada de la sèrie de HBO ‘30 monedas’. Al final, hi haurà un espai per a firmes dels fans.