Fira Monjuïc Barcelona

Plans amb infants al Saló del Còmic de Barcelona

La 41a edició del Saló ofereix activitats per als més petits, concerts infantils, espectacles i projecció de pel·lícules

  • Còmic Barcelona: el saló obre en el moment més dolç del còmic

Plans amb infants al Saló del Còmic de Barcelona

Manu Mitru

3
Es llegeix en minuts

El Saló del Còmic de Barcelona 2023 ja ha obert les portes fins al 2 d’abril. Tothom que vulgui acostar-se a la Fira Monjuïc Barcelona tindrà un menú variat d’activitats enfocades a tots els públics. ¿Però quines iniciatives estan disponibles per animar els més petits a endinsar-se al món del còmic?

’Comic Kids’

La 41a edició del Saló torna amb l’àrea pedagògica ‘Comic Kids’ que es troba al Palau 2 del recinte. En aquesta secció els més petits observaran el món que els envolta a través dels còmics de manera didàctica i original. Hi ha jocs de taula i dibuixos per pintar i acolorir ‘Super Mario’ i així entrar en el sorteig d’una Nintendo Switch en l’apartat ‘Comic Play’.

En aquest espai infantil poden dibuixar i crear les seves pròpies xapes sobre els seus personatges favorits i compten amb una zona ‘pintacares’ perquè s’introdueixin més en el paper dels protagonistes del còmic. Per si no fos prou, també disposen d’una biblioteca al recinte, però, això sí, només de còmics i mangues anomenada ‘Comicteca’.

‘Cosplay petit’: ¡a disfressar-se!

La moda del ‘cosplay’ (una subcultura japonesa que consisteix a crear i utilitzar una disfressa de la teva figura favorita de sèries, manga, còmics o anime) ve trepitjant fort i els infants també en volen formar part. Els petits entre 0 i 15 anys tindran la seva pròpia desfilada a la part ‘Comic Stage’ (diumenge 2 d’abril al matí). ‘Ficomic’ organitza el ‘Cosplay petit’ on els participants es podran lluir per la passarel·la disfressats dels seus personatges favorits de l’univers del còmic que tinguin origen en còmics, pel·lícules, sèries o videojocs. Les inscripcions per a aquest esdeveniment ja estan esgotades.

Concerts infantils

Es recuperaran els temes de totes les sèries que han acompanyat la infància de grans i petits diumenge a les 13.30 h. Des de Mickey Mouse, Top Cat, Els cotxes esbojarrats, Wickie, el víking, la banda encarregada d’animar l’ambient del saló, recorrerà la història d’aquests personatges de dibuixos animats de tots els temps fins a les actuals sèries de televisió. 

Barreja de ciència i superherois

Hi haurà un espectacle: ‘Ciència i superherois: on la realitat i la ficció s’uneixen’ (dissabte a les 18.00 h) en què s’unirà el teatre i la música en directe. Els infants podran descobrir els principis científics bàsics que s’amaguen darrere dels superpoders dels personatges de ficció com Superman i Spiderman. S’explicaran els secrets de l’electromagnetisme, les alteracions genètiques, les mutacions i la gravetat que tantes vegades han vist a les pel·lícules i probablement moltes preguntes els hauran causat, com per exemple: ¿per què vola Superman?, ¿per què Spiderman s’enfila per les parets?, ¿què són els mutants?

Pel·lícules: ‘El prodigiós Maurice’ i ‘El pequeño Nicolás’

(Dissabte 1 d’abril a les 13.00 h-diumenge 2 d’abril a les 15.00 h)

  • ‘El prodigiós Maurice’ es projectarà a l’Auditori (versió doblada en català). Tracta sobre un gat de carrer anomenat Maurice que té l’estafa perfecta per guanyar diners. Troba un nen que toca la flauta i es fa amic de la seva tribu de rates que parlen, així no les veu com si fossin menjar. El Maurice i els rosegadors arriben al poble de Bad Blintz i troben la Malícia, però no aconseguiran aconseguir l’estafa per culpa del que els espera en un soterrani.

(Dissabte 1 d’abril a les 16.00 h)

  • ‘El pequeño Nicolás’ s’exhibirà a l’Auditori (versió subtitulada en espanyol). Jean-Jacques Sempé i René Goscinny donen vida al petit Nicolás, un nen rialler i entremaliat que té una infància alegre. Les aventures del Nicolás el porten a l’estudi dels seus creadors, on parla amb ells de manera distesa. Sempé i Goscinny li expliquen com es van conèixer i responen les preguntes que es planteja el petit, sobre la seva carrera, la seva infància i les seves ambicions.