De 9 al 26 de març a Barcelona
El festival Dansa Metropolitana amplia la seva oferta amb grans ballets
Béjart Ballet Lausanne, Ballets Jazz de Mont-real, Ballet National de Marseille destaquen en una programació amb 118 espectacles
Acosta Danza, Béjart Ballet Lausanne, Ballets Jazz de Mont-real, Ballet National de Marseille, artistes llatinoamericans com Marco Layera, Marina Otero i Poliana Lima, flamenc d’una altra galàxia amb Rocio Molina i María Moreno i companyies basques de referència com Kukai Dantza destaquen en la sisena edició del Festival Dansa Metropolitana. La cita, que arriba a la seva sisena edició i se celebrarà del 9 al 26 de març en 12 municipis barcelonins. En total comptarà amb 118 espectacles, 181 funcions, 50 activitats paral·leles i 42 d’educatives. Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Viladecans permetran connectar amb el millor de la dansa.
L’Institut del Teatre i en el Mercat de les Flors inauguraran aquest any la mostra amb dos espectacles: ‘Projecte SENA!’, de Delrevés, i ‘Carcaça’, de Marco da Silva Ferreira.
Les coproduccions aquest any seran 10, algunes de firmades per artistes com ara Lorena Nogal que s’ha unit a HOTEL Col·lectiu Escènic, Clàudia Mirambell, Proyecto Larrua i Àngel Duran. I entre els artistes locals convidats aquest any figuren Pere Faura, Sol Picó, Guy Nader i Maria Campos, Cia. Thomas Noone Dance, IT Dansa i Brodas Bros.
Notícies relacionadesCom sempre, la mostra aposta per preus ajustats i ofereix un centenar d’activitats paral·leles i actuacions gratuïtes. La proposta va néixer amb la idea de democratitzar la dansa i fer-la accessible a tota la ciutadania. Fins i tot per als que vulguin seguir-lo des de casa hi ha opció: podran fer-ho amb una col·lecció de pel·lícules de dansa que ofereix Filmin.
Dansa Metropolitana s’ha convertit en una cosa única a Espanya, sumant públic i adeptes any rere any. La varietat de propostes que inclouen dansa urbana i contemporània fins i tot clàssica, neoclàssica i flamenc sumat a la capacitat per acollir des de grans noms joves creadors han convertit la cita en imprescindible.
Proyecto Liminar: arquitectura i dansa
Acostar la dansa a la gent és un dels objectius de la Quinzena Metropolitana. Aquest any s’ha dissenyat un projecte que descobrirà no només la dansa, sinó la seva relació amb espais singulars que estan en un moment de transició. El Proyecto Liminar, comissariat per l’arquitecta Nuria Moliner i el coreògraf i arquitecte Toni Mir posarà en dansa espais emblemàtics com l’Antiga Fàbrica CACI (Badalona), l’Antiga Editorial Gustavo Gili i l’Antiga Fàbrica Mercedes (Barcelona), la Residència d’estudiants ETSAV (Sant Cugat) i la Masia Freixa (Terrassa), entre d’altres. Hi haurà una quinzena d’artistes que portaran a terme accions als edificis, prepararan espectacles ‘site-specific’ o adaptaran els seus espectacles per donar una nova vida als edificis.
-
Ofert per
- Salut espera estrenar el SEM de l’Hospitalet el 2025
- "La gestió de la integració ha sigut nefasta en els últims 30 anys"
- Collboni regularà el lloguer turístic en tres mesos
- ‘Top 10’ d’‘influencers’ a la 080