Escàndol en el món del cine

Lidia San José: «Si et toquen un pit sense el teu consentiment penses que si dius alguna cosa et consideraran conflictiva»

L’actriu recolza les crítiques de Bob Pop al productor denunciat i critica la passivitat davant l’assetjament

Lidia San José: «Si et toquen un pit sense el teu consentiment penses que si dius alguna cosa et consideraran conflictiva»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu Lidia San José, presentadora del programa cultural ‘Los pilares del tiempo’ –va participar en sèries com ‘A las once en casa’ i ‘Paquita Salas’– s’ha sentit identificada amb les opinions de Bob Pop i així ho ha expressat a Twitter. «Les declaracions de @BobPopVeTV em representen. Tota la vida hem donat per fet que en una festa et pot tocar el borratxo de torn i no et queda més remei que aguantar o anar-te’n a casa, perquè ni et planteges la denúncia».

I ha afegit: «En situacions que saps que no són normal, com el cas que et toquin un pit sense el teu consentiment, penses que si dius alguna cosa et consideraran conflictiva, et jutjaran, et diran exagerada o no et creuran». L’actriu valora positivament que s’hagin presentat denúncies però lamenta que s’hagi filtrat el nom de la víctima.

«Em sembla un avenç enorme que no hàgim d’assumir que és el normal i que amb la nova llei –del «nmés sí és sí»– assumim que hi ha coses que no hem d’aguantar, ni d’un borratxo ni de ningú», ha dit Roberto Enríquez Higueras, conegut com a Bob Pop que aquest dilluns ha relatat a la cadena SER que ell també va ser assetjat a la festa dels Premis Feroz per Javier Pérez Santana, el mateix productor denunciat per presumpta agressió sexual a una actriu. «Va venir tres vegades a intentar menjar-me la boca sense el meu permís», una cosa que no va pensar que podia denunciar, ha admès.

Assetjament

Quan aquest diumenge l’actor i guionista va veure la foto del detingut, Javier Pérez Santana, productor de ‘Mí vacío y yo’, es va adonar que era la mateixa persona que a ell l’havia assetjat a la festa. Mentre xerrava amb altres convidats es va acostar a ell obligant-lo a esquivar-lo «com podia», segons ha explicat. «En el meu cas la cosa tenia més conya, perquè soc un tio en cadira de rodes a qui estàs assetjant, que no es pot moure», ha remarcat l’artista, afligit d’esclerosi múltiple.

Notícies relacionades

En un primer moment va pensar «m’ha tocat la quota de borratxo bavós que et toca a totes les festes i t’aguantes», però després de la denúncia s’ha adonat «que mal educats que estem en la meva generació», pensant que una situació així «és el normal».

L’artista ‘trans’ Jedet denuncia el productor, que va ser arrestat per la Policia Local i posat a la tarda en llibertat amb càrrecs, l’acusa de tocaments i assetjament. Un altre home va ser identificat però no retingut per aquest mateix succés. I una segona víctima, un home, també ha presentat una denúncia a la Policia Nacional per agressió sexual perpetrada per un home a l’Espai Ebro del Parc de l’Aigua de Saragossa on va transcórrer la festa dels Feroz.