Competició lírica

La coreana Yewon Ha guanya la 60a edició del Concurs Tenor Viñas

La jove soprano, de 24 anys, es va emportar el premi de 25.000 euros i es va imposar a 547 participants de 59 països

La coreana Yewon Ha guanya la 60a edició del Concurs Tenor Viñas

ANTONI BOFILL

1
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

La soprano Yewon Han (Corea del Sud, 24 anys) s’ha declarat guanyadora en la prova final del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas que aquest any arribava a la seva 60a edició. La cantant coreana es va imposar en aquesta última etapa als altres 16 finalistes, entre els quals hi havia un espanyol, el català Gerard Farreras, dos coreans més, tres nord-americans i tres alemanys, a més de representants del Brasil, Colòmbia, Rússia, Mongòlia, els Països Baixos, Israel i Ucraïna.

El certamen ha repartit un total de 110.000 euros, i la guanyadora s’ha emportat el Primer Grand Prix Tenor Viñas dotat de 25.000 euros ofert per la Fundació Puig i la Fundació Gran Teatre del Liceu, guardó que inclou un contracte per a una actuació al Liceu dins de les pròximes temporades.

Notícies relacionades

El segon premi, de 15.000 euros, va ser per a la soprano Iulia Merkudinova (Ucraïna, 33 anys), seguit del tercer, d’11.000 euros, que va recaure en la soprano Ann-Kathrin Niemczik (Alemanya, 23 anys). El quart lloc (8.000 euros) va ser per al tenor Anthony Ciaramitaro (Estats Units, 31 anys), el cinquè (7.000 euros) per a la soprano Julia Muzitxenko (Rússia, 28 anys) i el sisè (6.000 euros) per a la soprano Erika Baikoff (Estats Units, 28 anys). L’únic competidor espanyol, el baix català Gerard Farreras de 32 anys, es va emportar diversos premis extraordinaris, però cap d’oficial.

En aquesta 60a edició, que coincidia amb els 90 anys de la mort de Francisco Viñas, han participat un total de 547 participants de 59 països. La sala principal del coliseu de la Rambla, que aquesta tarda ha acollit la prova final i –mentre el jurat deliberava– un recital de la soprano Sumi Jo, serà l’escenari del tradicional concert dels guanyadors i de la cerimònia de lliurament dels guardons als premiats.