Òbit

Mor Maxi Jazz, el cantant de la banda electrònica Faithless, als 65 anys

Va ser la veu d’èxits de trance com ‘God Is a DJ’ i ‘Insomnia’, considerats dos dels temes més emblemàtics de la música de ball de la dècada dels 90

Mor Maxi Jazz, el cantant de la banda electrònica Faithless, als 65 anys

EPC

2
Es llegeix en minuts
Reuters

Maxi Jazz, el vocalista principal de la banda britànica de música electrònica Faithless i conegut com la veu d’èxits de trance com ‘God Is a DJ’ i ‘Insomnia’, ha mort als 65 anys, va dir la banda aquest dissabte.

«Va ser un home que va canviar les nostres vides de moltes maneres. Li va donar un significat i un missatge a la nostra música», han comentat els altres dos membres principals de Faithless, Rollo i Sister Bliss, en un comunicat a Facebook. «També era un ésser humà encantador amb temps per a tothom i una saviesa profunda i accessible».

La banda ha indicat a Twitter que Jazz havia mort en pau mentre dormia sense explicar la causa de la mort.

Banda icònica dels 90

Jazz va néixer com a Maxwell Fraser a Brixton, al sud de Londres, el 1957. Va ajudar a formar Faithless el 1995, que després es va convertir en una de les bandes de ball més populars a la Gran Bretanya i arreu del món.

«Era l’home més amable i l’envoltava una gran aura. Les seves paraules i actuacions ens van commoure a molts de nosaltres», ha escrit el ‘dj’ britànic MistaJam sobre Jazz a Twitter.

La cançó de Faithless de 1995 ‘Insomnia’, que presenta Jazz rapejant sobre la lluita per dormir amb la tornada «‘I can’t get no sleep’», va ser votada com el cinquè millor tema de ball de tots els temps pels lectors de la revista de música dancei Mixmag el 2013.

Notícies relacionades

La cançó, que va encapçalar les llistes de ball a molts països europeus, va fer que Jazz fes broma en una entrevista de 2020: «Si tingués una lliura per cada vegada que algú diu ‘No puc dormir’, estaria vivint a l’estació espacial».

Faithless han comentat en la seva declaració que Maxi «era un lletrista brillant, un ‘dj’, un budista, una magnífica presència a l’escenari, un amant dels cotxes, un xerraire interminable, una persona maca, una brúixola moral i un geni».