Òbit

Mor l’il·lustrador Calpurnio, creador de Cuttlas

Mor l’il·lustrador Calpurnio, creador de Cuttlas
1
Es llegeix en minuts

L’il·lustrador i dibuixant de còmic Calpurnio (Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón) ha mort després d’una llarga malaltia. Calpurnio (Saragossa, 1959) és l’autor del cartell de l’edició d’aquest any del Saló del Còmic de Saragossa, que comença aquest divendres, i es va fer cèlebre com a creador d’‘El bueno de Cuttlas’.

Notícies relacionades

El dibuixant era un dels historietistes més ben valorats a Espanya. Es va forjar en revistes com ‘El Víbora’ i ‘Makoki’, des d’on, a més, va tenir l’oportunitat de fer el salt internacional, ja que va formar part de revistes d’altres països, com ‘Morning’ (Japó) i ‘Animal’ (Brasil). Era autor, a més, de nombrosos treballs audiovisuals i en arts gràfiques, inclosos cartells, portades de discos, còmics, exposicions i pel·lícules d’animació.

Amb el seu personatge emblemàtic, Cuttlas, un ninot minimalista concebut amb traços simples i estil naïf, Calpurnio ens relata les inquietuds i aventures d’un texà que, ubicat en l’època actual, alterna els duels a mort i les historietes d’aventures i acció amb les seves meditacions sobre l’existència, les relacions humanes, la ciència i l’art.

Temes:

Còmic