Controvèrsia

Twitter suspèn el compte de Kanye West per antisemitisme

L’artista havia publicat un tuit amb una imatge d’una estrella de David i una esvàstica nazi a l’interior després d’unes polèmiques declaracions en un programa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La xarxa social Twitter ha suspès el compte a la plataforma del raper Ye, conegut anteriorment com a Kanye West, després que hagi publicat una imatge d’una estrella de David amb una esvàstica nazi a l’interior, tot això hores després de dir en un programa d’un conegut conspiracionista que li agrada Hitler. Així ho ha anunciat el mateix amo de Twitter, Elon Musk, que ha assegurat que el músic ha violat les normes de la xarxa social per incitació a la violència.

«He fet el millor que he pogut. Malgrat això, [Kanye West] ha tornat a violar la nostra regla contra la incitació a la violència. El compte serà suspès», ha afirmat el multimilionari en resposta a un usuari que li havia demanat que reactivés el compte.

«Vull aclarir que el seu compte està sent suspès per incitació a la violència, no una foto poc afalagadora de mi mentre em renya Ari», ha reiterat el magnat, fent al·lusions a una foto en què el multimilionari Ari Emanuel llança aigüa per l’esquena a Musk.

Maldat

La publicació de Kanye West té lloc hores després que hagi afirmat en una entrevista en el programa ‘Infowars’, presentat pel teòric de la conspiració nord-americana Alex Jones, que li agrada la figura de Hitler. «D’aquest home [Hitler] que va inventar les autopistes i va inventar el mateix micròfon que utilitzo com a músic no pots dir en veu alta que alguna vegada va fer una cosa bona i n’estic fart. M’he cansat de les classificacions», ha expressat.

Notícies relacionades

«Hi ha moltes coses que m’agraden de Hitler. Moltes coses», ha continuat Ye durant la seva intervenció a ‘Infowars’. Així mateix, ha explicat que «cada ésser humà té alguna cosa de valor», «especialment Hitler».

En una altra part de l’entrevista, se sent el presentador argumentar que «la majoria dels jueus són grans persones», tot i que està d’acord que hi ha una «màfia jueva». «No m’agrada la paraula ‘maldat’ al costat de [la de] els nazis», ha dit també el raper. «Estimo els jueus, però també estimo els nazis», ha afegit, i després Jones ha rigut, segons ha recollit la revista ‘Billboard’.

Temes:

Jueus