Polèmica

Shakira confirma que no actuarà en la inauguració del Mundial de Qatar

  • L’entorn de l’artista posa fi a múltiples rumors, malgrat que la de Barranquilla mai havia anunciat que hi participaria

Shakira confirma que no actuarà en la inauguració del Mundial de Qatar

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fonts de l’entorn de Shakira han acabat amb el misteri: la cantant colombiana no participarà en la cerimònia d’inauguració del Mundial de Futbol de Qatar aquest diumenge, 20 de novembre. En qualsevol cas, es posa fi a un rumor intens des de fa dies, malgrat que Shakira no havia anunciat que tingués cap cançó preparada per al torneig ni que participés en qualsevol altra activitat.

Les mateixes fonts asseguren que les informacions publicades fins al moment sobre la seva participació i la seva posterior cancel·lació s’han basat en «rumors i informació no oficial». Amb aquesta confirmació, la cantant de Barranquilla s’afegeix a altres estrelles que han decidit no participar en aquest torneig pel seu rebuig a la situació social i política a Qatar.

El mundial de futbol viu sumit, a tres dies de la seva obertura, en una gran incògnita sobre el planter d’artistes que acompanyaran en la inauguració el cantant i ballarí sud-coreà de BTS Jung Kook, mentre que figures com Dua Lipa i Rod Stewart han renegat públicament d’aquest esdeveniment.

«Espero visitar Qatar quan hagi complert totes les promeses sobre drets humans que va fer quan es va guanyar el dret a organitzar el Mundial», va afirmar l’autora de ‘Future Nostalgia’ en el seu perfil oficial d’Instagram fa uns dies, després dels creixents rumors sobre la seva presència a la gala inaugural.

En la mateixa línia es va pronunciar Rod Stewart, qui, segons ‘The Sunday Times’, va arribar a rebutjar més d’un milió de dòlars per tocar en aquest país àrab per raons morals. «Em van oferir molts diners, però ho vaig rebutjar [...] perquè no està bé assistir a aquest Mundial», va afirmar quan li van preguntar sobre la falta de garanties per als homosexuals a Qatar.

Qui va dir sí

En paral·lel a la celebració de la competició esportiva, la capital qatariana acollirà concerts d’importants noms de la música: Black Eyed Peas el dia 20 de novembre i Robbie Williams el 8 de desembre, segons consta a la web ILoveQatar.

Notícies relacionades

També hi actuaran en diferents dates i recintes J. Balvin, David Guetta, Steve Aoki, Craig David, Major Lazer Soundsystem i l’espanyol Omar Montes. A més, en la banda sonora oficial del Mundial (en aquesta ocasió no hi ha una cançó oficial, sinó més d’una) participen el colombià Maluma amb ‘Tukoh Taka’ (amb Myriam Fares i Nicki Minaj) i el porto-riqueny Ozuna, amb ‘Arhbo’.

Segons informa la web de la FIFA, els dos primers estaran en la vigília de l’inici del Mundial al FIFA Fan Festival, un recinte de Doha que acollirà diverses actuacions en les pròximes setmanes, però no hi serà la rapera nord-americana, que ha rebut el rebuig de part dels seus seguidors per firmar aquest tema per a un esdeveniment en un país que no respecta els drets humans.