L’editorial Meteora tanca després de més de 200 llibres publicats

L’editorial Meteora tanca després de més de 200 llibres publicats

EPC

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’editorial Meteora, impulsada per Maria Dolors Sàrries i Jordi Fernando, ha anunciat que tanca després de 22 anys i més de 200 llibres publicats, ha informat el segell aquest dilluns en un comunicat.

 «Després de tanta lluita, alegries, esforços, disgutos, somriures i llàgrimes, satisfaccions i bons records, Sàrries i Fernando es mereixen un descans, que ja disfruten a la seva manera d’algun temps ençà, i per això era necessari posar punt final al recorregut ‘meteòric’: l’1 de desembre del 2022», han dit.

 Meteora es va constituir oficialment el març del 2000 i va començar amb tres col·leccions: una de biografies il·lustrades, Vides i llegats, i dues de novel·la, Papers de fortuna –en català– i Tahona de letras –en castellà–.

 Amb els anys, van ampliar les col·leccions amb altres com La roda de Faistos, dedicada a monografies sobre les arts plàstiques; Cronos, d’assajos; Mitilene, de poesia, a més d’obres relacionades amb la medicina i la novel·la negra.

 El primer títol que va publicar l’editorial va ser ‘Lola Anglada o la creació del paradís propi’, Castillo de Montserrat, i l’últim, el llibre de poemes ‘L’anell’ de Jordi Llavina, en una trajectòria en la qual ha editat uns 220 títols de fins a 140 autors.

Notícies relacionades

 Entre els autors que han publicat amb Meteora figuren Patricia Gabancho –que va vendre 18.000 exemplars amb ‘El preu de ser catalans’–, Feliu Formosa, Claustre Rafart, Jaume Fuster, Antònia Carré-Pons, Marta Pessarrodona, Jordi de Manuel, Joan Santanach, Josep Puigbó i Sebastià Benassar, entre molts d’altres.

 L’editorial celebrarà un acte de ‘final de festa’ l’1 de desembre a la llibreria Ona de Gràcia, que comptarà amb la interpretació de peces de piano i saxo a càrrec de Mònica Trueba i Pau Sanchís.

Temes:

Llibres