Propietat intel·lectual

Netflix demanda els creadors del musical inspirat en ‘Los Bridgerton’ que va guanyar el Grammy

Netflix demanda els creadors del musical inspirat en ‘Los Bridgerton’ que va guanyar el Grammy
2
Es llegeix en minuts

La plataforma televisiva Netflix va demandar divendres els creadors d’una suposada producció teatral musical no autoritzada del seu popular drama d’època ‘Los Bridgerton’, acusant-los d’infracció de drets d’autor després de generar demanda per a la seva imitació a TikTok.

La denúncia va ser presentada contra Abigail Barlow i Emily Bear a la cort federal de Washington, tres dies després d’una presentació amb entrades esgotades de «The Unofficial Bridgerton Musical» al Kennedy Center d’aquesta ciutat.

‘Los Bridgerton’, basada en les novel·les romàntiques més venudes de Julia Quinn, va atraure 82 milions d’espectadors en les primeres quatre setmanes del debut de la sèrie a Netflix, un rècord en aquell moment. Es va renovar per a una segona temporada i va inspirar una sèrie derivada i un esdeveniment en viu, ‘The Queen’s Ball’, organitzat a sis ciutats.

Netflix ha explicat que després del llançament de ‘Los Bridgerton’ el desembre del 2020, els acusats van començar a publicar sobre la sèrie a TikTok, on tenen 2,4 milions de seguidors, inclosa la creació de cançons basades en personatges, escenes, diàlegs i trames.

La companyia va dir que va advertir repetidament als acusats que s’aturessin, però van seguir endavant amb un àlbum titulat ‘The Unofficial Bridgerton Musical’, que va guanyar un premi Grammy, i el seu espectacle a l’escenari.

«La conducta de Barlow & Bear va començar a les xarxes socials, però s’estén molt més enllà del seu punt de fallida», va dir Netflix. «És una violació flagrant dels drets de propietat intel·lectual».

Entrades esgotades

Entrades esgotadesAquesta setmana, el musical de Barlow and Bear es va presentar davant una multitud amb entrades esgotades al Kennedy Center a Washington, on Netflix va presentar la seva pròpia experiència en viu ‘Los Bridgerton’.

El programa del Kennedy Center «va atraure els fanàtics de ‘Los Bridgerton’ que d’una altra manera haurien assistit a ‘Bridgerton Experience’ i va crear confusió sobre si Netflix havia aprovat els treballs derivats no autoritzats de Barlow & Bear», apunta Netflix en la demanda.

També està prevista una actuació al setembre al Royal Albert Hall a Londres, afirma la demanda.

La creadora de la sèrie, Shonda Rhimes, va dir en un comunicat que si bé hi ha «molta alegria» al veure el públic enamorar-se de «Los Bridgerton» i trobar maneres creatives d’expressar el seu apreci, «el que va començar com una celebració divertida de Barlow & Bear a les xarxes socials s’ha convertit a la presa descarada de la propietat intel·lectual únicament per al benefici financer de Barlow & Bear».

Notícies relacionades

L’autora Quinn va afegir que estava «afalagada i encantada» quan Barlow i Bear van començar a compondre cançons de ‘Los Bridgerton’ i compartir-les amb els seus altres fanàtics a TikTok. «Tanmateix, hi ha una diferència entre compondre a TikTok i gravar i actuar amb finalitats comercials», va dir en un comunicat.

La demanda busca aturar les suposades infraccions i evitar més danys no especificats.