Aquest cap de setmana

El festival Maleducats neix per fi amb Bizarrap com a gran reclam

  • El certamen de músiques urbanes, impulsat pel raper català Lildami, aplega a Terrassa un interessant còctel de noms de l’escena llatina i estatal

El festival Maleducats neix per fi amb Bizarrap com a gran reclam

MALEDUCATS

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No va poder ser el 2020 tal com estava planejat, però, a la fi, aquest divendres el festival Maleducats pren vida a Terrassa. La covid va obligar a ajornar l’aposta del raper català Lildami, impulsor del certamen i egarenc il·lustre (fa uns dies va ser distingit amb el Capgròs de l’Any per l’ajuntament), que pretenia donar veu a propostes amb caixet i alhora ser un espai que serveixi per fomentar l’escena urbana catalana.

I l’aposta és solvent, Maleducats (per cert, el nom prové d’una de les cançons més conegudes del de Terrassa, ‘Maleducao’) presenta un còctel noms del present més rabiós de la música urbana, tant de l’escena llatina com de l’estatal. Escenes, de tota manera, entrellaçades. L’última mostra d’això és la col·laboració del gran reclam del festival, el fenomen Bizarrap, productor del moment i Rei Mides de l’urbà, i el raper canari Quevedo, també al cartell del Maleducats. Una vintena d’artistes repartits en dues jornades, divendres i dissabte, que se celebraran al recinte de la Masia d’Els Bellots de Terrassa. Els organitzadors esperen unes 2.400 persones per dia, tot i que encara queden alguns abonaments i entrades a la venda.

El poder argentí

Notícies relacionades

Així, Maleducats presenta en el seu bateig una alineació d’argentins –més enllà de Bizarrap- formada per Wos, Emilia, Ca7riel & Paco Amoroso, entre d’altres. També l’escena catalana té un pes important al cartell: el genial raper de la Florida Beny Jr, la ‘boy band’ urbana 31 FAM o Mushkaa, germana petita de Bad Gyal que comença a construir la seva carrera.

En l’únic imprevist d’última hora del festival, la canària Ptazeta, que formava part del cartell, ha hagut de cancel·lar la seva actuació per motius de salut i ha sigut substituïda pel raper de Mataró Mi Amargo.