Propostes de lectura
50 llibres recomanats per disfrutar aquest estiu 2022
Rere l’allau de títols que les editorials van llançar aquest Sant Jordi, seleccionem entre les últimes novetats una proposta de lectures per a un estiu (més o menys) normalitzat
Amb les recomanacions del passat Sant Jordi perfectament vigents per no deixar de tenir-les en compte, oferim una selecció de propostes de llibres entre les últimes novetats editorials per perdre’s aquest estiu i evadir-se de la covid. Ja és el moment per pensar quins títols ficarem a la maleta i per acudir a la llibreria més pròxima, on els llibreters en poden aportar prescripcions més personalitzades.
-Literatura en castellà
‘Lo demás es aire’
Juan Gómez Bárcena. Seix Barral 21,90 euros , un dels autors en castellà a qui cal seguir-li la pista sí o sí, desembarca a Seix Barral amb una novel·la construïda a base de diferents capes temporals i fins i tot geològiques situades totes en un mateix espai físic, el poble de l’escriptor, Toñanes, a Santander. Un prodigi amb el qual aconsegueix que el lector mai perdi el fil del relat.
‘Malaventura’
Fernando Navarro. Impedimenta. 20 euros
Federico García Lorca i Sergio Leone es donen la mà en aquests relats marcats pel ‘western’ que l’escriptor i guionista cinematogràfic Fernando Navarro ha situat en una Andalusia entre real i fantasmagòrica que tant pot ser el carismàtic desert de Tabernas com un territori molt més mític. Un dels descobriments de l’any.
‘Cauterio’
Lucía Lijtmaer. Anagrama 18,90 euros
Una novel·la que es desenvolupa a través de dues dones en dos temps molt diferents: l’actual, en el qual una decideix abandonar Barcelona després de patir una ruptura amorosa, i l’històric, centrat en una altra que al segle XVIII va ser condemnada per heretgia a Salem. El debut de la periodista i crítica cultural s’ha convertit en un dels llibres de l’any en castellà.
‘Un tal Cangrejo’
Guillermo Aguirre. Sexto Piso. 22,90 euros
Amb aquesta novel·la, l’escriptor evoca la seva salvatge vida d’aspirant a quadriller en la dècada dels 90 mentre la ciutat de Bilbao es reconstruïa al voltant del Guggenheim. Cangrejo és un inquiet noi de 12 anys amb nul interès pel que li ensenyen a l’escola que coneix un parell d’aspirants a gamberros que per a ell signifiquen transgressió i masculinitat mal entesa.
‘Trilogía de la pasión’
Ariana Harwicz. Anagrama 18,90 euros
Abans que a l’autora argentina se la conegués a Espanya per la seva descarnada novel·la ‘Degenerado’, va escriure tres novel·les impactants que van sacsejar la literatura d’aquell país. En intencions, aquestes tres propostes aborden sense misericòrdia les relacions familiars i des del punt de vista narratiu reinventen una nova manera d’escriure.
‘El último hombre blanco’
Nuria Labari LRH. 18,90 euros
Atenció, espòiler, l’últim home blanc és una dona. Una de 44 anys que ha après a mimetitzar-se com ells per arribar al cim professional marcat des de la seva casella de sortida de noia de família humil. Naturalment, arribarà el moment en què el camí traçat farà que la protagonista es pregunti en qui carai s’ha convertit.
‘Panfleto de Kronborg’
Jesús del Campo. Acantilado. 16,00 euros
Jesús del Campo i el seu particular estil d’erudició gamberra mereixeria molt més èxit lector i aquí està aquest llibre per practicar la definitiva prova del cotó fluix. Literatura de viatges, el rock i les desigualtats entre el nord i el sud d’Europa es donen la mà en aquest conjunt de textos en el qual Montaigne es dona la mà amb Bob Dylan.
'Mi abuela'
Rafael Gumucio. Catedral. 18,90 euros
Marta Rivas González és l’àvia de l’escriptor xilè Rafael Gumucio, que afila en aquest títol el seu característic humor sardònic. Un retrat carregat de tendresa, admiració, no poca broma i molt poca vergonya que és també un homenatge a la dona que va ser definitiva en la seva formació intel·lectual i moral.
'Ustedes brillan en lo oscuro'
Liliana Colanzi. Páginas de espuma. 15 euros
El pemi Ribera d’aquest any va destacar la boliviana Liliana Colanzi amb aquest llibre,que reuneix sis relats enclavats entre la ciència-ficció i el realisme, contemplats sempre des d’un prisma andí. Tot això contemplat des d’una perspectiva pròxima a l’horror capaç de reunir extraterrestres i pobles andins.
'Obra maestra'
Juan Tallón Anagrama 19,90 euros
Els testimonis imaginaris de 70 personatges reals apuntalen el relat d’un dels grans enigmes de la museologia
d’aquest país: la desaparició d’una escultura de Richard Serra de 38 tones. El millor és que no es tracta d’un llibre periodístic, sinó d’una precisa construcció literària que retrata amb brillantor el país que som.
‘L’instant abans de l’impacte’
Glòria de Castro. Periscopi. 264 pàg. 17,90 euros
Reconeguda pels llibreters amb el premi Llibreter, el debut en la novel·la de l’autora de Caldes de Montbui dibuixa, amb un corrosiu humor negre, una crítica ferotge contra el sistema capitalista. Ho fa a través de la protagonista, que pateix mòbing a l’empresa telefònica on treballa: es passa sis hores al dia de braços plegats perquè no li donen treballs per fer i va apuntant les seves reflexions en un dietari.
‘La gran novel·la sobre Barcelona’
Sergi Pàmies. Quaderns Crema. 160 pàg. 10 euros
Enriquida amb pròleg de Jordi Puntí i epíleg de Sergi Pàmies, aquesta reedició celebra la publicació, fa 25 anys, d’aquest èxit guanyador del premi Crítica Serra d’Or. Malgrat el títol, no es tracta d’una novel·la, sinó de 15 relats, gènere en el qual l’autor es mou com un peix a l’aigua. No exempts d’ironia, en ells hi ha espai per a l’amor, els vicis i la fatalitat.
‘Junil a la terra dels bàrbars’
Joan-Lluís Lluís. Club Editor 290 pàg. 19,95 euros
L’autor de Perpinyà ve sumant alegries gràcies a aquesta faula que relata el viatge iniciàtic de la jove protagonista, Junil, que fuig de l’imperi romà amb un grup d’esclaus. Després d’aconseguir el premi Òmnium a la millor novel·la en català de 2021, aquesta història que reivindica el poder de l’oralitat acaba de guanyar el Crexells, un guardó que Lluís guanya per segona vegada.
‘Sota la mar salada’
Sergi Caparrós. Rosa dels Vents 384 pàg. 19,90 euros
A l’estiu de la Barcelona cosmopolita i eufòrica de 1929 i de la Costa Brava transcorren els misteris i intrigues d’aquesta novel·la de l’autor català en la qual Ramon i Andreu, pare i fill, veuen trastocada la seva monòtona vida al trobar-se un estrany papir. Això els obligarà a fugir de traficants d’antiguitats i de policies corruptes.
‘El nàufrag feliç’
Ramon Folch i Camarasa. Viena. 176 pàg. 16 euros
Dins de la cuidada i addictiva col·lecció ‘Petits plaers’, és una tendra història d’amor a la Barcelona dels anys 50, obra del guionista de les històries de Massagran i col·laborador d’‘En Patufet’. El protagonista, que va ser un escriptor d’èxit, ha de prendre un descans després d’un accident que li dificulta utilitzar la mà. Al pujar a un troleibús coneix la Maria.
‘Totes les narracions del Delta’
Sebastià Juan Arbó. Proa 364 pàg. 19,50 euros
Per animar els qui aquestes vacances puguin acostar-se a descobrir o redescobrir el delta de l’Ebre. Aquest volum, entre guia literària i costumista i amb edició del filòleg Joan Antoni Forcadell, reuneix tota la narrativa breu que Sebastià Juan Arbó va dedicar al territori que el va veure néixer mostrant al lector els seus racons i la seva gent.
‘Biografies il·lustres de personatges breus / Cartes a Maria’
Víctor Nubla. Angle / Males Herbes. 116 / 168 pàg. 12 / 12 euros
Dos títols de Víctor Nubla, mort l’abril del 2020, recorden el visionari i revolucionari músic fundador de Macromasa. Mentre un reuneix les cartes que va escriure als fills que no va tenir, amb reflexions profundes i insòlites sobre el món, en un altre volum pòstum imagina un futur distòpic en el qual es rescaten 53 biografies, de Thatcher a Rita Hayworth: humor, deliri, absurd i genialitat.
‘Lilinne i les bombolles de sabó’
Jordi Estrada. Edicions de 1984. 320 pàg. 18 euros
El 1872, Gustave Flauvert va disfrutar, junt amb la seva alliberada neboda Caroline Franklin Grout, d’un estiu en un balneari francès al Pirineu. L’autor de Manresa parteix d’aquest fet real per mostrar l’ambient vacacional de l’època esquitxant-lo de crims amb temes com la infidelitat i la culpabilitat o el paper de la dona.
‘Somni d’un apotecari d’estiu’
Guillem Viladot. Comanegra. 136 pàg. 18 euros
L’Any Viladot, que commemora el centenari del naixement de l’innovador poeta i creador d’Agramunt, arriba aquesta novel·la inèdita, un divertimento escrit el 1983 a partir del somni estiuenc d’un apotecari, com ell. Se suma a un altre d’inèdit, la poesia visual de ‘Cantates, fugues i colls de la baralla’, l’epistolari entre ell i Josep Vallverdú (totes dues a Pagès Editors), o ‘El silenci de l’angle’ (Fonoll), on Teresa Ibars s’acosta a la seva figura.
‘El silenci dels arbres’
Eduard Márquez. L’Altra Editorial. 128 pàg. 15 euros
Després de fitxar per al seu catàleg Eduard Márquez i a l’espera de publicar la seva esperada nova novel·la el novembre, ‘1969’, L’Altra Editorial rescata el seu èxit de fa dues dècades, ‘El silenci dels arbres’, que realça el poder de la paraula, la música i
l’art davant la guerra, un tema que es manté tristament actual. Un violinista arriba a una ciutat assetjada per fer un concert.
‘Los Effinger’
Gabriele Tergit. Asteroide. 34,95 euros
Gabriele Tergit va ser una periodista alemanya que va portar a terme una lluita antifeixista que la va obligar a fugir del seu país amb l’ascens del feixisme. Instal·lada a Londres, va escriure aquesta saga familiar que recorre dues guerres mundials, l’holocaust, al ritme de l’ascens social de dos germans, fills d’un modest rellotger. Publicada originalment el 1951 sense gairebé repercussió, la seva recuperació a Alemanya el 2019 ha sigut un autèntic esdeveniment.
‘Anorrear’ / ‘Aniquilación’
Michel Houellebecq. Anagrama (cat. i cast.). 24,90 euros
Tot un expert a fer desacomplexats i un punt salvatges diagnòstics sobre la societat actual, l’autor francès torna a exercir de profeta en aquesta novel·la que transcorre a la França del 2027 durant unes eleccions presidencials que pot guanyar una estrella televisiva, mentre al món se succeeixen els atemptats i la violència. Tot això, en paral·lel a la crisi existencial del protagonista. Pur Houellebecq.
‘Enyorança d’un altre món’ / ‘Nostalgia de otro mundo’
Otessa Moshfegh. Angle / Alfaguara. 19,90 / 18,90 euros
Elevada per l’èxit generacional que va suposar la seva novel·la ‘El meu any de repòs i relaxació’, l’autora nord-americana aplega aquí els seus contes habitats per personatges cruels i, en ocasions sense gaire cervell, que obeeixen a impulsos primaris i que deixen al lector una inquietant sensació d’angoixa, en la línia de Lorrie Moore.
‘Nits de pesta’ / ‘Las noches de la peste’
Orhan Pamuk. Més Llibres / LRH. 23,90 euros
Al premi Nobel turc la pandèmia vírica el va agafar escrivint aquesta novel·la sobre el brot de pesta que a principis del segle XX va matar milions de persones a l’Àsia. L’escriptor desplega en aquesta novel·la monumental un fresc històric amb centenars de personatges atrapats en la fam, les intrigues polítiques, les revoltes i la por. Un plaer per als lectors de llarg alè.
‘Timandra’ (cat. i cast.)
Theodor Kallifatides Galaxia Gutenberg (cat. i cast.) 19 euros
L’escriptor grec establert a Suècia ha triomfat a les llibreries per les seves obres memorialístiques. Malgrat que part de la seva obra està escrita en suec, són les obres en la seva llengua natal les que han triomfat a les nostres llibreries. A la seva última novel·la es recull la figura de Timandra, amant d’Alcíbiades, heroi del Peloponès, que li serveix a l’autor per reflexionar sobre els límits de l’amor a través d’una heroïna que mai va deixar que aquest sentiment fos més gran que ella mateixa.
‘El meu germà’ / ‘Mi hermano’
Jamaica Kincaid. Les Hores / Lumen. 19,90 / 18,90 euros
El nom de l’autora caribenya, resident a Nova York, és un dels que solen aparèixer reiteradament en les travesses per al Nobel. En aquesta obra de no-ficció recrea la vida i la mort del seu germà petit, mort el 1996 de sida als 33 anys, però també és la recreació de la vida familiar de l’autora al voltant de la totpoderosa figura de la mare a l’illa d’Antigua.
‘El mago’ / ‘El mag’
Colm Tóibín Lumen / Amsterdam 23,95 / 22,90
L’escriptor irlandès és un expert a posar llum en vides d’autors torturats per les seves ocultes inclinacions homosexuals. Ho va fer en la magistral ‘The master’, en què va despullar Henry James i torna a fer-ho amb nota excel·lent a ‘El mag’, que retrata i humanitza l’alemany Thomas Mann i la seva complexa família, alhora que dissenya tot un fresc històric sobre la guerra, l’exili i el compromís polític.
‘Los embajadores’
Henry James. Alba. 36 euros
L’última etapa de Henry James a què pertany aquesta obra mestra no havia trobat en l’edició en castellà una bona traducció. Ara Alba esmena aquesta carència amb l’excel·lent versió de Miguel Temprano. La rara història de formació d’un nord-americà ingenu i cinquantí que viatja al Vell Continent amb una missió aparentment senzilla i acaba trobant-se amb una realitat que el transformarà.
‘Dues vides’ / ‘Dos vidas’
Emanuele Trevi. Minúscula / Sexto Piso / 15 / 14,90 euros
Aquesta breu i molt delicada evocació de dos amics morts, escriptors com ell, van valer a Trevi el prestigiós premi Strega. L’autor desgrana sense el menor sentimentalisme la seva relació amb Pia Pera (una autora publicada per Errata Naturae) i Rocco Carbone, morta d’una malaltia degenerativa l’una, víctima d’un accident l’altre. Per Trevi, l’amic, és una manera de portar-los de nou a la vida.
‘Expreso al paraíso. Memoria de una locura’
Mark Vonnegut. Libros del Kultrum. 20 euros
Deixar enrere un brot d’esquizofrènia i recuperar-se’n absolutament és «com sobreviure a precipitar-se dins d’un barril per les cascades del Niàgara». La imatge la va posar Kurt Vonnegut quan el seu fill Mark, d’uns vint anys, es va tornar «sonat». Mark no només va aconseguir recuperar-se, també va estudiar Medicina, es va fer pediatre i va escriure una crònica generacional i ‘hippiosa’ sobre aquella experiència.
‘Hambre’
John Fante. Anagrama 19,90 euros
Als anys 90, el biògraf i estudiós de l’obra de John Fante, un dels grans autors de culte de la literatura nord-americana i el disparador de la vocació de Charles Bukowski, va descobrir entre els papers que guardava la seva viuda aquests 18 relats, que completen i ofereixen llum al seu gran personatge i àlter ego, Arturo Bandini, protagonista de les seves altres novel·les. També s’hi inclou el pròleg inèdit que Fante va escriure per a ‘Pregúntale al polvo’.
‘Noia troba noi’ / ‘Chica conoce chico’
Ali Smith. Raig Verd / Nórdica. 19,95 / 19,50 euros
Després de l’èxit obtingut pel ‘Cuarteto estacional’, es recupera ara una de les obres més apreciades de l’autora britànica. Aquesta reescriptura de les ‘Les metamorfosis’ d’Ovidi és un joc joiós sobre les diverses maneres que adopta l’amor a través de la història de dos germans que han d’enfrontar-se a un treball que provocarà en un d’ells problemes de consciència.
‘No me acuerdo de nada’ / ‘No recordo res’
Nora Ephron. L’Altra / Asteroide. 18,95
Publicat dos anys abans de la seva mort, aquesta espurnejant col·lecció d’articles és una mostra del millor estil Ephron. No falten aquí les al·lusions al seu fracassat matrimoni amb Carl Bernstein –el del Watergate– que ella va convertir en un ‘best-seller’. Guionista de ‘Quan en Harry va trobar la Sally’ i realitzadora d’‘Alguna cosa per recordar’, llegir la periodista i escriptora és no abandonar en cap moment el somriure.
‘El regreso del soldado’
Rebecca West. Seix Barral 18 euros
Un soldat ferit durant la Primera Guerra Mundial torna del front amb la memòria fracturada: no sent la menor afecció per la seva dona i recorda amb passió un antic amor que avui és una dona ordinària i una mica amargada. Amb aquesta novel·la breu de delicadíssima psicologia, va debutar Rebecca West, periodista i excel·lent autora a reivindicar. Una obra mestra, no se la perdin.
‘Una vida acceptable’ / ‘Una vida aceptable’
Mavis Gallant. LaBreu / Impedimenta 22 euros
La canadenca Mavis Gallant, mestra del relat, amb el permís d’Alice Munro que sempre la va considerar el seu millor referent,
també va escriure excel·lents novel·les com aquesta publicada el 1970. La seva protagonista, una noia d’uns vint anys que viu expatriada a París, té no pocs trets autobiogràfics de l’autora i, sobretot, segueix el relat de la seva pròpia construcció com a persona.
‘Hermanas’
Bernard Minier. Salamandra Black. 430 pàg. 21 euros
A l’espera que el 2023 Minier porti la seva nova sèrie ambientada a Espanya i protagonitzada per una guàrdia civil, arriba aquesta entrega del seu ja bregat policia de la zona de Tolosa Martin Servaz. En aquesta cavalca entre l’actualitat i els seus inicis al cos, amb un cas on es mesura amb un escabrós escriptor per l’assassinat de dos dels seus fans.
‘L’últim vaixell’ / ‘El último barco
Domingo Villar. Columna / Siruela. 712 pàg. 23,95 euros
Si no t’has acostat encara a les seves novel·les, fes-ho ara. Retràs merescut homenatge a l’escriptor gallec, mort el maig passat. Creador del carismàtic, melancòlic i solitari inspector Leo Caldas, Domingo Villar va ambientar al seu Vigo natal la trilogia formada per ‘Ulls d’aigua’, ‘La platja dels ofegats’ i ‘L’últim vaixell’.
‘Caso clínico’
Graeme Macrae Burnet. Impedimenta. 352 pàgines. 23,95 euros L’escriptor escocès que a ‘Un plan sangriento’ ja plantejava un fals ‘true crime’, torna a desafiar el lector amb un complex joc on es fonen i s’entrellacen realitat i ficció. Ara la intriga es remunta al Londres dels anys 60, entorn d’un psicoterapeuta radical i la seva reprimida pacient.
‘El cas Alaska Sanders’ / ‘El caso Alaska Sanders’
Joël Dicker. La Campana / Alfaguara. 592 pàg. 23,90 euros
Si fa una dècada es venia com el ‘thriller’ de l’estiu ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’, convertit en fenomen mundial, l’escriptor suís entrega ara la seva continuació puntualment per devorar-la sota el para-sol. De nou, amb l’escriptor Marcus Goldman, que toparà amb l’assassinat d’una jove model.
‘Obscuritas’ / ‘Obscuritas’
David Lagercrantz. Columna / Destino. 432 pàgines / 560 pàgines / 21,90 euros
Lagercrantz busca sortir de l’ombra de Stieg Larsson després d’assumir el repte de continuar la saga ‘Millennium’ del seu difunt compatriota. Aquí presenta sèrie pròpia, protagonitzada pel psicòleg bipolar Hans Rekke i la policia d’origen xilena Micaela Vargas. Afronten l’assassinat d’un àrbitre de futbol afganès, refugiat polític dels talibans.
‘En lo más profundo del sur’
John Connolly. Tusquets. 544 pàg. 20,50 euros
Imprescindible per als fans de la sèrie Charlie Parker. Connolly viatja al passat de l’expolicia de Nova York, que, buscant pistes de l’assassí de la seva dona i filla, recalarà en un empobrit poble d’Arkansas, on ja sumen tres noies negres assassinades. Els interessos econòmics i de poder enterboleixen encara més l’asfixiant atmosfera.
‘El veredicto’
Michael Connelly. AdN. 450 pàg. 19,95 euros
A la tardor arribarà novetat de Michael Connelly, de nou amb el seu ara televisiu Harry Bosch. Mentrestant, i amb motiu de l’estrena a Netflix de la sèrie ‘El abogado del Lincoln’, arriba aquesta reedició d’‘El veredicte de llautó’, novel·la del 2008 en què es basa aquest ‘thriller’ legal protagonitzada pel lletrat Mickey Haller, que té l’oficina al seu cotxe.
‘El sueño del cíclope’
Jerónimo Andreu. Siruela. 364 pàg. 21,95 euros
Drogues, la màfia moldava i blanqueig de capitals a Gibraltar són els elements d’aquest ‘thriller’ amb què lidiarà el tatuat expolicia de la Roca Joseph Sanchez, reconvertit en agent d’enllaç dels serveis secrets britànics. És la tornada del periodista gadità després d’‘En el vientre de la roca’.
‘El secreto de Erna’
Alicia G. García. RBA. 416 pàg. 20 euros
L’autora de Gijón porta a la seva terra natal la investigació de la inspectora Olivia Garrido, que arriba al seu nou destí a la comissaria per enfrontar-se amb el seu company a l’assassinat del conductor d’un cotxe. A prop del lloc apareix una nena amb una ferida a la mà i incapaç de parlar.
‘Marsella confidencial’
François Thonazeau. Crims.cat. 386 pàg. 20 euros
L’escriptor francès François Thonazeau s’inspira en ‘L. A. Confidencial’, de James Ellroy, per a aquesta història que ell trasllada a la Marsella del 1936. Durant la campanya per a les eleccions legislatives, un guàrdia és assassinat a trets al carrer entre els locals dels candidats del partit socialista i el de la ultradreta.
‘Ripley enterrat’ / ‘Desconeguts en un tren’
Patricia Highsmith. Navona / Viena. 416 / 400 pàg. 20 / 26 euros
Dos rescats en català de Patricia Highsmith, la reina del ‘thriller’ psicològic. Mentre Viena recupera en versió de Jordi Martín l’inquietant clàssic que va captivar tant Hitchcock que el va portar a la gran pantalla, Navona comença a publicar, amb traducció d’Assumpta Camps, els títols protagonitzats per l’immortal Ripley començant per aquest que gira entorn d’un pintor falsificador. En castellà poden trobar-se a Anagrama.
‘Muerte en Santa Rita’
Elia Barceló. Roca. 484 pàg. 20,90 euros
L’autora de ‘La noche de plata’ porta el lector fins a Santa Rita, un antic balneari, després sanatori i avui la casa d’una anciana autora que utilitza els dos pseudònims per escriure novel·les de misteri i de novel·la rosa. El lloc és una comunitat transgeneracional que acull unes 40 persones. Fins que una mort acaba amb la pau.
‘La gula’
Asako Yuzuki. Temas de Hoy. 496 pàg. 22,90 euros
El cas real d’una assassina japonesa que actualment està a la presó inspira aquesta premiada novel·la en què una periodista contacta amb una dona condemnada a cadena perpètua per haver matat diversos homes, i acaba fascinada per ella. Utilitzava els seus diners per costejar-se tallers de cuina i luxosos àpats.
‘Doneu i se us donarà’ / ‘Dad y se os dará’
Donna Leon. Edicions 62 / Seix Barral. 272 pàg. / 336 pàg. 19 euros
Per a incondicionals de l’escriptora nord-americana establerta a Itàlia. Donna Leon presenta un nou cas del seu icònic inspector Brunneti, en plena pandèmia veneciana, en què es veu obligat a investigar al marge de la policia com a favor a una antiga coneguda de la família. Descobrirà les llums i ombres de les oenagés.
‘El asesino del rompecabezas’
Notícies relacionadesNadine Matheson. Catedral. 480 pàg. 21,90 euros
Intriga per a aquells que els agrada passar por via assassins en sèrie, a l’estil d’‘El silenci dels anyells’. En aquest cas, l’‘assassí del trencaclosques’, a qui la inspectora Anjelica Henley ha empresonat. Tot i això, diversos cadàvers comencen a aparèixer al Tàmesi amb el seu mateix modus operandi. ¿L’‘art’ de la imitació?
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Barcelona, protagonista La compra més gran al passeig de Gràcia des del 2017
- La transformació de la ciutat La plaça de les Glòries entra en la recta final de la seva metamorfosi
- Informe de la Cambra de Comerç Més de 33.000 persones a Catalunya cuiden els pares i fills i treballen
- Ciclisme Crítiques a l’UCI per la mort de la suïssa Muriel Furrer
- Investigació oberta Els Mossos busquen un agressor de dones taxistes a Barcelona
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Dos ferits de gravetat en un xoc frontal entre dos cotxes a l'N-152 a Puigcerdà
- Efectes a la Terra ¿Què són les tempestes solars?
- La planta que has de posar al costat de la dutxa per evitar que es produeixi humitat
- Ciclisme Crítiques a l’UCI per la mort de la suïssa Muriel Furrer