Cine

James Cameron podria fer un pas enrere i no dirigir les pròximes entregues d’‘Avatar’

Igual com va fer George Lucas amb ‘Star Wars’ després de dirigir ‘Una nueva esperanza’, el cineasta es planteja desvincular-se de la quarta i cinquena pel·lícula de la saga

James Cameron podria fer un pas enrere i no dirigir les pròximes entregues d’‘Avatar’

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

James Cameron torna a posar-se rere les càmeres en l’esperada, i retardada en múltiples ocasions, seqüela d’‘Avatar’ que, amb el títol d’‘El sentit de l’aigua’, arribarà als cines el pròxim 16 de desembre. I ha sigut el mateix cineasta, creador de l’exitosa franquícia, el que ha revelat que després de les dues primeres seqüeles es planteja si continuar com a director de la saga de ciència-ficció.

La primera pel·lícula d’‘Avatar’ es va estrenar el 2009, i amb aquesta pel·lícula, Cameron va tornar a demostrar la seva traça al capdavant d’un projecte tan descomunal,i la va convertir en la que va ser durant una dècada, fins a l’arribada de ‘Venjadors: Endgame’, la pel·lícula més taquillera de la història amb més de 2.800 milions de dòlars.

Un èxit sense precedents que li va valer al realitzador de blockbusters com ‘Titanic’ o ‘Aliens’, que Fox li donés llum verda, i un pressupost gairebé il·limitat tant en temps com en diners, per planejar i desenvolupar quatre entregues més de les quals la primera a arribar a la gran pantalla serà ‘Avatar 2: El sentit de l’aigua’.

Ara, en una entrevista recent amb la revista ‘Empire’, el llegendari realitzador ha abordat el futur de la franquícia, que té projectades fins a cinc entregues, i fins i tot el paper que podria exercir ell mateix dins d’aquesta. Sobretot, tenint present que el seu ambiciós projecte requereix un gran nivell d’exigència, per la qual cosa es troba obert que siguin altres realitzadors els que es facin càrrec de la saga rere les càmeres, tal com va fer George Lucas en la primera trilogia de ‘Star Wars’ després de dirigir ‘Una nueva esperanza’.

«Les pel·lícules d’Avatar et consumeixen absolutament. També tinc altres coses que estic desenvolupant i són emocionants. Crec que, amb el temps, no sé si després d’‘Avatar 3’ o ‘Avatar 4’, vulgui cedir-li el relleu a un director en qui confiï perquè es faci càrrec i jo, pugui centrar-me a fer altres coses que també m’interessen. O potser no, no ho sé, va deixar caure l’emblemàtic director de ‘Terminator’, al·ludint així a la possibilitat que no sigui ell qui s’ocupi de les dues últimes pel·lícules a causa de l’alt compromís que una proposta tan gegant com aquesta requereix.

És clar que el fet que Cameron necessiti prendre’s un més que merescut respir com a director, no implica que no estigui involucrat d’una altra manera en les següents entregues d’‘Avatar’. No s’ha d’oblidar que el llegendari realitzador, també exerceix com a productor i guionista de l’ambiciosa saga de ciència-ficció.

Així mateix, també s’ha de recordar que el director ja havia deixat entreveure anteriorment que ‘Avatar’ 4 i 5 seran completament independents de la resta de la franquícia, per la qual cosa no seria tan forassenyat que fos un altre, l’encarregat de deixar la seva empremta dins de l’èpica saga protagonitzada per Sam Worthington i Zoe Saldaña.

Notícies relacionades

Curiosament, no és la primera vegada que James Cameron ha estat a punt de prendre una decisió de tal magnitud. Ja va passar una cosa semblant amb l’adaptació del manga i anime, ‘Alita: Ángel de combate’, que, Cameron va estar desenvolupant durant molt temps abans que acabés cedint-la gustosament a Robert Rodríguez.

Després de l’estrena d’‘Avatar: El sentit de l’aigua’ el pròxim 16 de desembre, la tercera pel·lícula de la saga arribarà als cines el 20 de desembre del 2024; ‘Avatar 4’ veurà la llum el 18 de desembre del 2026, i ‘Avatar 5’ aterrarà a les sales el 22 de desembre del 2028.