Pel·lícules

La seqüela d’‘Avatar’ revela el seu títol i la seva data d’estrena

La cinta, que s’estrenarà sota el nom d’‘Avatar: the Way of Water’, veurà la llum el pròxim 16 de desembre

La seqüela d’‘Avatar’ revela el seu títol i la seva data d’estrena
1
Es llegeix en minuts

Disney va confirmar aquest dimecres la data d’estrena de la seqüela d’‘Avatar’ dirigida per James Cameron, que arribarà als cines el 16 de desembre sota el títol ‘Avatar: the Way of Water’.

L’estudi va projectar el primer tràiler de l’esperada pel·lícula en la conferència CinemaCon de Las Vegas, tot i que el públic no podrà veure’l fins al 6 de maig, quan es projectarà exclusivament en cines abans del nou títol de Marvel, ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’.

Una setmana després, l’estudi compartirà el tràiler a internet.

Fa diversos anys que Disney augmenta l’expectació per la continuació d’‘Avatar’, un film que es va estrenar el 2009 i que encara es manté com la pel·lícula més taquillera de la història amb gairebé 2.900 milions de dòlars recaptats a la taquilla.

Per escalfar motors, la cinta original es tornarà a projectar en cines d’arreu del món el 23 de setembre.

Sobre la nova ‘Avatar: the Way of Water’, Cameron va indicar que està rodada amb la tecnologia més puntera, el 3D «de millor resolució» i uns «efectes visuals de més realisme».

«Volia que la nostra tornada a Pandora fos ben especial. Cada presa està dissenyada per a la pantalla més gran, la resolució més alta i el 3D més immersiu disponible. I crec que ho hem aconseguit», va assegurar el cineasta en un missatge gravat des de Nova Zelanda, on està ultimant els detalls del llançament.

La seqüela d’‘Avatar’ transcorre principalment a l’oceà, on els protagonistes Jake Sully (Sam Worthington) i Neytiri (Zoe Saldana) crien els seus fills i viuen en un món en guerra.

‘Avatar: the Way of Water’ no serà l’única pel·lícula que torni a l’univers de Pandora, ja que Cameron prepara tres cintes més. De fet, fa més d’un any va afirmar que havia completat el rodatge d’‘Avatar 3’ en un 95%, malgrat que la seva estrena no està prevista fins al 2024.

Notícies relacionades

Seguint aquesta distància de dos anys entre cada pel·lícula i sota la condició que el públic respongui positivament, hi ha plans per elaborar ‘Avatar 4’ i ‘Avatar 5’, que es presentarien el desembre del 2026 i el desembre del 2028, respectivament.

D’acord amb el productor d’aquests films, Jon Landau, cada entrega d’‘Avatar’ serà independent i tancarà la seva trama, tot i que «vistes com un conjunt formaran part d’una saga èpica».