Denúncia

L’exagència de Lena Headey la demanda per no pagar-li 1,5 milions de dòlars

  • L’actriu rebutja que tingués un contracte amb YMU, agència que va abandonar després que el seu accionariat canviés de mans

Lena Headey en el paper de reina Cersei Lannister.

Lena Headey en el paper de reina Cersei Lannister.

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’actriu britànica Lena Headey ha sigut demandada per la seva agència de representació, YMU, per suposats impagaments de comissions que suposarien una compensació d’1,5 milions de dòlars, va avançar aquest dijous el mitjà especialitzat Variety.

Segons la versió de l’agència, coneguda abans com a Troika, el deute de l’estrella de ‘Joc de trons’ es basa en què els agents no haurien percebut la comissió del 7% acordada amb la intèrpret en alguns dels seus projectes. En concret, li exigeixen 650.000 dòlars per la sèrie ‘Rita’ (2020) –que no es va arribar a emetre mai–, 300.000 pel film ‘Nine Bullets’ (2022) i ben bé 500.000 dòlars per la nova cinta ‘Thor: Love and Thunder’ (2022).

Tot i això, i malgrat gravar diverses escenes, finalment Headey no figurarà en la versió final de la pel·lícula de Marvel, que protagonitzen Chris Hemsworth i Natalie Portman, i s’estrena la setmana que ve. Així mateix, Headey ha al·legat que interpretaria la protagonista de ‘Rita’, però que els termes del contracte van canviar perquè cap televisió o plataforma va voler adquirir la sèrie després de rodar-ne l’episodi pilot.

Notícies relacionades

Headey es va incorporar a Troika el 2005 a través del seu representant personal, Michael Duff, que era un dels fundadors de l’agència i ja havien treballat junts a Lou Carl Associates. El 2018, l’accionariat de Troika va canviar de mans, es va batejar com a YMU i tant Duff com Headey van decidir abandonar-la. En aquest sentit, l’actriu també va argumentar que no va firmar mai un contracte formal amb Troika, sinó que les dues parts actuaven conforme a un acord verbal basat en les condicions establertes quan estava auspiciada per Lou Carl Associates.

Per la seva banda, YMU manté que ha de rebre una indemnització pel suposat incompliment de contracte per part de Headey, a més d’exigir que se li abonin els costos derivats i els interessos de tot el procés legal.