Festivals de música
Sen Senra i Metronomy fan gran un Mallorca Live que es va acomiadar amb Muse
El músic de Vigo i la banda britànica es van erigir en protagonistes en una jornada que va tornar a reunir més de 20.000 persones. Molts dels presents recordaran l’actuació que van oferir Franz Ferdinand diumenge a la matinada

La cinquena edició del Mallorca Live ja és història. Muse i Justice van posar la cirereta aquesta matinada, igual com Metronomy, demostrant per què són una de les bandes més interessants del Regne Unit, i el músic de Vigo de ‘cor cromat’ Sen Senra, icona romàntica per a les noves generacions. L’últim dia va tornar a reunir més de 20.000 persones, la majoria, encara, amb els ulls oberts pel que havien vist la nit anterior, en què els integrants de Franz Ferdinand es van erigir en reis del festival.
A les cinc de la tarda ja hi havia cues de seguidors de Muse a les portes del recinte disposats a agafar lloc a primera fila de l’Escenari 1, en què la banda de Matt Bellamy, Dominic Howard i Chris Wolstenholme va agafar les regnes entorn de la una de la matinada.
Muse no era l’únic atractiu del dia, o de la nit, en el seu cas. També hi havia Milky Chance, que van provocar el deliri contingut a l’Escenari 2, i Metronomy, que van aconseguir que tot el públic present ballés amb ‘The Look’ i ‘Salted Caramel Ice’.
Diumenge va deixar altres moments per al record, com els oferts per Guitarricadelafuente, Mujeres i un altre nom mallorquí per a la sorpresa, Alanaire.
Els festivalers trigaran a oblidar la nit en què va actuar Franz Ferdinand. Ho van fer dissabte a la matinada, i no van decebre. Just després de Christina Aguilera altres ‘riffs’ molt reconeixibles van prendre l’escenari, els de Franz Ferdinand. La banda liderada per Alex Kapranos va portar la gira de celebració de la seva carrera a Mallorca i va incendiar el recinte amb 90 minuts de ‘hits’ sense parar, i es van convertir en els autèntics amos del festival. No van faltar els seus grans clàssics com ‘Take me out’, ‘Do You want to i ‘This fire’.
Des d’Austràlia van arribar Cut Copy per firmar el tancament del primer escenari a base d’evocadores melodies i sintetitzadors. El públic més jove es va entregar per complet al MC argentí Trueno i un xou de 360º amb rap, balls i picades d’ullet a tots els estils musicals. Després d’ell, l’original proposta del productor i músic Bronquio i els ritmes tropicals de Klik & Frik van posar el colofó a la jornada sabatina.
Notícies relacionadesEls últims balls de la nit, entre les 04.00 i les 06.00 h, un horari reservat als supervivents, van ser dirigits per ‘The Wizard’ Jeff Mills al racó electrònic del Mallorca Live Festival, l’Escenari 4 – Tanqueray 0,0, on ja havien sonat els addictius ‘beats’ de Red Axes i Cobblestone Jazz, entre d’altres.
Cal apuntar que el músic i ‘dj’ de Detroit, tota una llegenda del tecno, no va voler ni fotògrafs ni càmeres de vídeo, ni entrevistes. Així que no hi ha imatges del seu pas per Mallorca, excepte les que encara mantenen a la retina els que van decidir entregar-se a la seva esperada sessió.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Famosos Ferran Adrià desvela a 'Col·lapse' la frase que li va dir Xavi Hernández: "Se'm va quedar sempre al cap"
- Preus rebaixats Ni Lidl ni Carrefour: aquest és el supermercat 'low cost' que arrasa a Espanya
- Urbanisme BCN traurà a concurs la Torre Ona de Glòries abans de final d’any
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- Crim de la Guàrdia Urbana Una criminòloga sentencia la personalitat de Rosa Peral: «Seductora, manipuladora i mentidera»
- Mercat laboral Espanya suma més de 230.000 ocupats a l’abril
- Sector bancari Economia obre l’enquesta sobre l’opa i dona fins al 16 de maig per votar
- Cuerpo diu que el Govern central no busca una resposta de "sí o no"
- Reunió anual del Cercle d’Economia António Costa: "El que necessitem és un rearmament col·lectiu, no 27"
- Feijóo, ¿al pitjor país del món?