Editorials

Duna, el nou segell editorial per als llibres «imprescindibles» de la ciència-ficció

Duna, el nou segell editorial per als llibres «imprescindibles» de la ciència-ficció
1
Es llegeix en minuts
ACN

Les editorials Mai Més i Raig Verd han unit esforços per publicar títols «imprescindibles» de la fantasia, el terror i la ciència-ficció sota el segell Duna. Les dues empreses continuen, així, la relació que van començar el novembre passat amb la publicació en català de ‘Dune’, de Frank Herbert, però van un pas més enllà amb la creació de la nova línia.

Notícies relacionades

El catàleg del segell inclourà «obres mestres que han donat forma al cànon», segons indiquen les dues empreses, alhora que altres títols que «marquen les línies de ruptura amb aquest». En tots els casos, afegeixen, es tracta de títols que són «lectures de referència dins i fora del gènere». El primer volum de la trilogia de ‘La Fundació’, d’Isaac Asimov, serà el primer títol que veurà la llum, al setembre.

Al llarg d’aquest any i el que ve el catàleg previst de Duna inclou els tres títols de la trilogia d’Asimov –a més de ‘Fundació’, el primer, ‘Segona fundació’ i Fundació i imperi–; ‘El messies de Dune’, de Frank Herbert –continuant, així, la línia ja iniciada el novembre passat amb la publicació del primer volum de la sèrie, ‘Dune’; ‘La nit de l’esvàstica’, de Katharine Burdkein; ‘Cita amb Rama’ i ‘El final de la infància’, d’Arthur C. Clarke, i ‘The blazing world’, de Margaret Cavendish, «l’única utopia escrita per una dona al segle XVII».