Presentació

Els Amics de les Arts avancen temes del musical amb ‘Pares normals’

  • El grup català debutarà la temporada vinent amb una comèdia musical amb dramatúrgia de Marc Artigau i direcció de Sergi Belbel portagonizada per Encric Cambray i Júlia Bonjoch al Poliorama

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret, Els Amics de les Arts, han presentat aquesta tarda a La Paloma tres temes del seu primer musical, ‘Pares normals’, una proposta que no beu dels seus èxits sinó que compta amb cançons originals creades per donar vida a un espectacle amb dramatúrgia de Marc Artigau i Eva Mor, amb direcció de Sergi Belbel. Aquesta és una comèdia musical produïda per Minoria Absoluta –responsable de programes com ‘Polònia’ i musicals com ‘La família irreal’– s’estrenarà al Poliorama la temporada vinent, a partir del 21 de novembre. Les entrades ja són a la venda.

L’espectacle té 14 noves cançons d’Els Amics de les Arts. «Hem treballat amb molta llibertat, hi ha passatges harmònics extrems, una balada molt dolça i fins i tot un reggaeton», ha anunciat el grup, que ha interpretat tres cançons juntament amb els protagonistes de l’obra: ‘Nora’, un tema trepidant; ‘Jo fujo’, una cançó més lenta; i ‘Crec que podria odiar-te’ una peça amb molt ritme, que era l’única que havien donat a conèixer el novembre passat. Va ser un luxe escoltar-lo perquè el grup no serà qui defensi l’obra cada nit al Poliorama.

Amor i mort

Aquesta vegada Els Amics de les Arts han creat les cançons d’una manera diferent, treballant sempre al servei d’una història petita però universal sobre les relacions paterno i materno filials i sobre què ens fa ser com som. ¿Qui té uns pares normals? Aquesta és una de les preguntes sobre les quals pivota el projecte, iniciat fa quatre anys. L’obra mostra l’Aran, advocat d’uns trenta anys, interpretat per Enric Cambray, que després d’un temps vivint a Chicago torna a Barcelona per explicar als seus pares (Annabel Totusaus i Albert Pérez) els seus plans de casament amb la seva nòvia Nora (Lucía Torres) i el seu assentament definitiu en un altre país. La inesperada mort dels seus progenitors i l’aparició de la Laia (Júlia Bonjoch) el portaran a replantejar-se la seva vida. Completen el repartiment Anna Herebia, Bernat Cot i Víctor Gómez que es desdoblen en múltiples personatges.

Amor, mort i un triangle amorós formen aquesta història. Artigau i Els Amics de les Arts han treballat de manera estreta, tant que algunes cançons s’han convertit en escenes i viceversa. A Belbel el va seduir de seguida treballar amb tots ells «en un musical de creació», ha destacat. Per a ell més enllà de pares i fills, aquesta és una història de retrobaments i reconciliació amb la vida.

‘Golfus de Roma’

Notícies relacionades

A diferència d’aquesta temporada, la pròxima sí que hi haurà més musicals en català a Barcelona. Focus estrenarà una versió catalana de ‘Golfus de Roma’, després del seu èxit al Festival de Mèrida i a Madrid en castellà d’aquesta versió del premiat musical de Stephen Sondheim el títol original del qual és ‘A funny thig happened on the way to the forum’. A Barcelona serà el veterà Jordi Bosch qui encarni Pseudolus, l’irreverent protagonista, en lloc de Carlos Latre. Les funcions començaran al Teatre Condal el 23 de setembre. Les entrades ja són a la venda. A més també s’hi incorporarà Mercè Martínez com a Domina a un repartiment format per Roger Julià (Senex), Eloi Gómez (Eros), Frank Capdet (Hysterium), Meritxell Duró (M. Lycus), Ana San Martín (Philia), Victor Arbelo (Milers Gloriosus) i OriolO (Erronius).

Daniel Anglès s’encarrega de la direcció escènica i Xavier Mestres de la musical al capdavant d’una desena d’intèrprets en aquesta versió on els músics no es limiten a tocar i participen en aquesta versió que trasllada l’acció de l’Antiga Roma a un circ.