Conflicte territorial

El Vietnam censura ‘Uncharted’, la pel·lícula amb Tom Holland a Barcelona

El llargmetratge mostra el mapa del mar de la Xina Meridional delimitat en forma d’U que rebutja Hanoi

El Vietnam censura ‘Uncharted’, la pel·lícula amb Tom Holland a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pel·lícula ‘Uncharted’, amb l’actor Tom Holland i la ciutat de Barcelona com a protagonistes, ha sigut censurada al Vietnam per una escena en què apareix el mapa del mar de la Xina Meridional amb una línia puntejada en forma d’U que representa les reclamacions de Pequín. El llargmetratge, que s’havia d’estrenar a les sales vietnamites el 18 de març, conté «imatges il·legals» del mapa, ha afirmat aquest dissabte el responsable del departament de Cine del Ministeri de Cultura vietnamita, Vi Kien Thanh, en declaracions recollides pel portal VNExpress.

A la pel·lícula, no només es mostren les aventures de Nathan Drake a la Sagrada Família, el Gòtic i altres llocs de la capital catalana. També es mostra el mapa de la zona amb la delimitació en forma U que inclou gairebé tot el mar de la Xina Meridional, anomenat mar de l’Est al Vietnam. La línia que inclou les illes Spratly i Paracel en territori xinès és motiu de controvèrsia per al Vietnam, que en reclama el domini.

En els últims anys hi ha hagut múltiples episodis de tensió entre Pequín i Hanoi per la incursió d’embarcacions de prospecció xineses en aigües territorials vietnamites i l’ocasional setge de barcos xinesos a pesquers vietnamites.

Una altra censura pel mateix motiu

Notícies relacionades

No és la primera vegada que aquest conflicte provoca la censura d’una pel·lícula al Vietnam: el 2019 les autoritats vietnamites van retirar de les sales de cine la cinta d’animació de Dreamworks ‘Abominable’ per incloure el mapa en forma d’U.

Pequín reclama des de fa dècades gairebé la totalitat d’aquest espai marítim, on ha construït instal·lacions d’ús militar en diversos illots, i que també es disputen parcialment el Vietnam, les Filipines, Malàisia, Brunei i Taiwan. Aquests illots i arxipèlags no estan habitats, malgrat la presència de bases militars que, d’altra banda, juntament amb el comerç, són l’eix central del conflicte en qüestió.

Temes:

Vietnam Cine