Músiques avançades

Samantha Hudson, Niño de Elche i Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran al Sónar 2022

El festival tanca la programació de la 29a edició amb una trentena d’artistes que s’afegeixen als noms ja coneguts de C. Tangana, Nathy Peluso, The Chemical Brothers, Arca i Morad

Samantha Hudson, Niño de Elche i Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran al Sónar 2022

EPC

1
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

A menys de 100 dies per a l’inici de la 29a edició del festival Sónar, la gran cita de les músiques avançades completa la seva programació amb un nou i estimulant lot d’artistes, d’entre els quals destaquen Samantha Hudson, Niño de Elche i Maria Arnal i Marcel Bagés. La seva presència al Sónar, que torna al seu format habitual, massiu i presencial, després de dos anys d’obligat guaret per la pandèmia, s’afegeix a la ja coneguda de C. Tangana, Arca, Morad, Nathy Peluso, The Chemical Brothers, Moderat, The Blaze i Bonobo, entre molts d’altres.

El festival va reprendre el pols l’octubre del 2021 amb més de 100 concerts i activitats en una edició especial de tardor, però ja es comença a notar l’electritzant energia preestiuenca del Sónar de sempre, que se celebrarà entre el 16 i el 18 de juny a la seva habitual doble seu de Fira Montjuïc i Fira Gran Via. Els nous noms coneguts aquest dimecres ajuden a alimentar les ganes de Sónar: la imparable cantant, ‘performer’ i activista LGTBIQ+ Samantha Hudson, que debutarà al festival estrenant nou xou en directe; l’heterodox cantaor Niño d’Elx, que presentarà ‘Concert de músika festaire’, on reinterpretarà, amb més de 40 músics i màquines, el so propi de les festes populars; i Maria Arnal i Marcel Bagés, que mostraran el seu ‘Hiperutopia’ en una remescla especial per al Sonar on aplicaran la intel·ligència artificial a l’experimentació vocal.

Notícies relacionades

A més del trio d’estrelles nacionals, d’entre la trentena de nous noms del cartell del Sónar destaquen també propostes de música de ball procedents dels cinc continents, com l’angolesoportuguesa Pongo, els sud-africans Scorpion Kings, l’australià Partiboi69, la neozelandesa Lady Shaka i els asiaticobritànics Yung Singh b2b SUCHI. En total, un centenar llarg d’espectacles per agitar les tardes de dijous, divendres i dissabte, i les nits de divendres i dissabte, com de costum en la gran festa del Sónar.

Més enllà de les propostes musicals, el Sónar+D, el gran congrés de tecnologies creatives que se celebra en paral·lel al festival, creix aquest any i estrenarà nous espais ocupant la totalitat del Palau de Congressos.

Temes:

Sónar 2022