Música

El Sónar torna a bategar a la tardor

  • El festival presenta la programació del nou certamen sobre música i intel·ligència artificial així com la del SónarCCCB

jgarcia44946591 sant boi de llobregat  07 09 2018  concert al a la veu dins 180908134933

jgarcia44946591 sant boi de llobregat 07 09 2018 concert al a la veu dins 180908134933 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Sónar tornarà a bategar aquesta tardor amb una sèrie de festivals a Barcelona a l’espera que al juny –els dies 16, 17 i 18– recuperi la normalitat amb la tornada de la gran cita de músiques avançades. Unes 100 activitats –entre presencials, digitals i híbrides amb entrades ja a la venda– se celebraran a finals d’octubre, del 27 al 30, en dos certamens: el nou AI and Music S+T+ARTS Festival (27 i 28 d’octubre) i el SónarCCCB 2021 (29 i 30 d’octubre), que ocuparan el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (aforaments limitats a 1.000 persones), a més d’altres punts de la ciutat.

La gran novetat és el nou festival sobre intel·ligència artificial i música, organitzat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Betevé i impulsat pel programa S+T+ARTS de la Comissió Europea. Arriba amb la voluntat de debatre, explorar i demostrar la interacció entre humans i tecnologia amb la veu d’experts, professionals del sector i artistes. Hi haurà un total de 21 xous –també hi ha conferències, demostracions...– que integren la intel·ligència artificial, en la qual destaca una col·laboració inèdita de Holly Herndon, Maria Arnal i Tarta Relena i la presència de Mouse on Mars, Reiko Yamada i la catalana AWWZ. El concert inaugural (27 d’octubre) anirà a càrrec del pianista i compositor Marco Mezquida, que estrenarà xou a l’Auditori de Barcelona.

Més enllà del nou festival, també s’ha presentat la programació del SónarCCCB, que comptarà amb 40 espectacles i ‘dj’ sets. Aplegarà noms internacionals de l’avantguarda com Koreless, Tirzah, Leon Vynehall i Space Afrika i talent nacional i local com ara BFlecha, Rakky Ripper i Cora Novoa & The Artifacts, entre d’altres. Tancarà el SónarCCCB una marató de documentals sobre electrònica (Aribau Multicines) el diumenge 31 d’octubre, activitat en associació amb el festival In-Edit. A més, el dia anterior, tindrà lloc una conversa mà a mà entre el DJ Laurent Garnier i el cineasta J.A. Bayona.

Notícies relacionades

Paral·lelament, Sónar programa un nou cicle de concerts immersius d’artistes locals a IDEAL (des del 16 de setembre) i arrenca el seu braç internacional amb la celebració de la cinquena edició de Sónar Istanbul (2 i 3 d’octubre).