Cartell Ressenya Una avaluació o crítica d'un servei, producte o esforç creatiu, com art, literatura o una actuació.

El festival Sónar afegeix més noms a l’edició del 2022

  • El certamen incorpora 27 nous espectacles a la seva programació, amb artistes com Nathy Peluso i Eric Prydz

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de dos anys de forçat repòs, el festival Sónar afronta la que ha de ser la seva edició de retrobament. La gran cita de músiques avançades ha afegit 27 nous espectacles al cartell ja presentat al maig. Una programació continuista amb la presentada en les fallides edicions del 2020 i el 2021 amb noms globals com The Chemical Brothers, Arca, The Blaze, Princess Nokia, Oneohtrix Point Never, AJ Tracey, The Blessed Madonna, Charlotte de Witte, Richie Hawtin i herois locals com Morad, Ms Nina, Recycled J i Locoplaya.

Ara el festival barceloní, que tornarà el 16, 17 i 18 de juny a la Fira de Montjuïc i a la de la Gran Via, ha afegit al cartell artistes com l’huracà llatí Nathy Peluso; el ‘dj’ Eric Prydz amb el seu ‘set’ amb gran desplegament audiovisual, i el polifacètic i referent de l’escena ‘queer’ house Kiddy Smile.

Altres nous noms que se sumen al Sónar 2022, que aquest dijous posa a la venda les entrades, són debutants com la ‘dj’ brasilera ANNA, el productor holandès Reinier Zonneveld, i el francès Folamour amb la seva visió única del house i el disco, i altres vells coneguts com la nord-americana Avalon Emerson i l’alemanya Helena Hauff. El festival acollirà també la popular festa hard techno del col·lectiu berlinès Herrensauna, que oferirà un xou de sis hores amb els ‘dj’ CEM, MCMLXXXV, Salome i Cadency. 

Notícies relacionades

En aquest anunci de programació de nou es creuen fronteres. Exemples d’això: Yallah, MC d’Uganda i el vocalista kenyà de grindcore Lord Spikeheart (Duma). I es continua ampliant la presència de sons amb drum and bass (Critical Soundsystem) i l’actualització de la nova música disco italoafricana dels 70 amb Nu Genea Live Band, entre d’altres.