Premis de l’Acadèmia

Bardem afirma que la seva nominació a l’Oscar 2022 «no tindria sentit» sense la de Penélope Cruz

«Al cine espanyol no és que se l’hagi de recolzar més, és que se l’ha de criminalitzar menys», assegura l’actor

Bardem afirma que la seva nominació a l’Oscar 2022 «no tindria sentit» sense la de Penélope Cruz

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Havia passat poc més d’una hora des que es van fer públiques les nominacions a l’Oscar 2022 quan Javier Bardem va comparèixer en una improvisada roda de premsa en un hotel madrileny per valorar tant la seva candidatura (opta al premi al millor actor protagonista per la pel·lícula d’Aaron Sorkin ‘Being the Ricardos’) com l’obtinguda per la seva dona, Penélope Cruz, que ha entrat en el quintet finalista en la categoria de millor actriu pel seu treball a ‘Madres paralelas’. «Estic molt content, especialment per Penélope –va assegurar l’actor madrileny–. El meu no tindria sentit sense el seu».

Bardem va començar la seva intervenció reconeixent que l’alegria per les recompenses individuals s’ha vist una mica entelada per la «tristesa» de veure com ‘El buen patrón’, de Fernando León de Aranoa, es quedava fora de les candidatures a l’Oscar a la millor pel·lícula en llengua no anglesa. «Tenia molta esperança que hi fos», va admetre.

Notícies relacionades

El tràngol amarg va durar molt poc, perquè de seguida es van conèixer els noms dels nominats en les categories d’interpretació. «Estem flipats –va assenyalar–. Molt contents i molt commoguts i rebent-ho amb tota la serenitat que és possible». Bardem va destacar especialment l’assoliment que suposa que Penélope Cruz hagi aconseguit la candidatura amb un paper en una producció espanyola i parlada en castellà. «La meva m’ha fet molta alegria i la seva m’ha semblat històrica», va destacar.

Bardem també va voler remarcar l’aval que aquestes distincions suposen per al cine espanyol. «No és que se l’hagi de recolzar més, és que se l’ha de criminalitzar menys», va sentenciar, després d’assegurar que quan els actors, directors i productors nord-americans viatgen a Espanya per treballar «es queden al·lucinats amb la qualitat de la indústria».