La batalla d’Eurovisió

El PP s’afegeix a la politització del Benidorm Fest

  • La formació política liderada per Pablo Casado també es posiciona sobre la polèmica final i demana saber les votacions desglossades de cada membre del jurat que va escollir Chanel davant les favorites del públic

El PP s’afegeix a la politització del Benidorm Fest
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Noves reaccions a la final del Benidorm Fest després dels centenars de missatges que continuaven reivindicant l’‘Ay, mamá’, de Rigoberta Bandini, com a «legítima guanyadora». El PP ha volgut també portar al Senat la polèmica sobre les votacions del Benidorm Fest, el certamen que ha elegit la representant d’Espanya per a Eurovisió 2022, i ha registrat una bateria de preguntes al Govern en què, entre altres coses, demana saber les votacions desglossades de cada membre del jurat professional.

Així ha reaccionat la formació liderada per Pablo Casado a la polèmica generada dissabte passat per la disconformitat entre els vots del jurat professional, que ponderava més que la resta de votacions, i les votacions populars, cosa que va fer que l’actuació de Chanel fos l’elegida per representar Espanya a Eurovisió, davant Rigoberta Bandini i les Tanxugueiras, les dues artistes preferides pel públic.

El PP no és el primer partit a mobilitzar-se. La formació Galícia en Comú ja havia anunciat abans que portarà al Congrés dels Diputats el que considera «falta de transparència» de les votacions del Benidorm Fest.

Notícies relacionades

Els populars pregunten directament al Govern si pensa adoptar alguna mesura a RTVE perquè «no es produeixi de nou una discordança així entre el criteri del públic i el del jurat professional». Segons la bateria de preguntes, a què ha tingut accés Europa Press, el PP demana saber també les votacions desglossades de cadascun dels membres del jurat professional a cada cançó, «amb l’objectiu de la transparència».

Sobre la possible relació entre un dels membres del jurat i Chanel, l’artista guanyadora, el PP pregunta «en quin moment va tenir coneixement RTVE d’aquests vincles» i si la corporació pública «va fer-hi res». «¿Per què si es va tenir coneixement públic d’aquest fet no es van adoptar les oportunes mesures d’apartar aquest membre del jurat?», qüestiona també el grup dirigit per Javier Maroto.