Perfil

¿Qui és Chanel Terrero, guanyadora del Benidorm Fest? Inicis, carrera, parella...

La cantant, ballarina i actriu cubanocatalana ha intervingut en musicals i sèries de televisió i ha ballat amb Shakira

La seva explosiva actuació amb la cançó de ritme llatí i urbà ‘SloMo’ l’ha convertit en la representant d’Espanya a Eurovisió 2022

¿Qui és Chanel Terrero, guanyadora del Benidorm Fest? Inicis, carrera, parella...

EFE/Manuel Lorenzo

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si algú dona el perfil per representar RTVE a Eurovisió, aquesta és Chanel Terrero, la guanyadora del Benidorm Fest –aquest festival encarregat de seleccionar qui pot evitar, per fi, que Espanya quedi a la cua de les classificacions–. La seva contundent defensa de la cançó llatina i urbana ‘SloMo’ li ha suposat el passi d’or a aquesta jove cubanocatalana que, com els bons perfums (aquests que contenen or en un envàs minúscul) desprèn talent per cada porus del seu cos menut i curvilini. No és gaire atrevit dir que Eurovisió ja fa olor de Chanel.

Els que no hagin tingut el plaer de veure-la en acció a musicals com ‘Flashdance, ‘Nine’, el ‘Rey León’, ‘El guardaespaldas’ o ‘Malinche’, o només la recordin en la seva faceta d’actriu de sèries de televisió –‘Águila Roja’, ‘El secreto de Puente Viejo’, ‘Gym Tony’, ‘El continental’...–, o a la pel·lícula d’Agustí Villalonga ‘El rey de La Habana’, potser no la ubiquen com a cantant. Però ho és, tant com ballarina, com demostra des de fa anys als escenaris, on canta i balla. Tot alhora. I a sobre ho fa bé. Una passió per les arts escèniques que ja li ve de lluny. De molt lluny. De Cuba, país on va néixer el 1992 i del qual va venir amb 3 anyets amb la seva enamorada mare, una fan incondicional de la dissenyadora, culpable que la cantant vagi pel món amb un nom que traspua glamur.

Amb un profund accent català d’Olesa de Monserrat (la seva segona terra) quan parla castellà, cosa que fa que si un tanca els ulls oblidi els seus orígens que, a l’obrir-los, recorden el seu daurat color de pell i els seus exòtics trets, Chanel explica que a poc a poc ha anat complint somnis. Com el de ballar amb Shakira el 2010, en els MTV Europe Music Awards. «El de ‘Suerte’ va ser el primer videoclip que vaig veure en la meva vida. I ser allà sobre l’escenari, amb ella donant-ho tot, la gent cridant... Em vaig sentir Beyoncé», confessava en una entrevista a EL PERIÓDICO. Haver començat de molt petita amb classes de cant i piano, gimnàstica rítmica i dansa a la Royal Academy of Dance i amb ballarins de la talla de Víctor Ullate, Coco Comín i Gloria Gella havien donat els seus fruits.

Quant al pla sentimental, una cosa que ara començarà a interessar els seus fans, l’última parella que va presentar a Instagram ha sigut Víctor Elías, l’inoblidable Guille de ‘Los Serrano’ (i cosí segon de la reina Letícia), que actualment és músic professional. Tot i que fa un temps que no penja fotos donant fe de la seva apassionada relació. De tota manera, ella ha viscut els últims mesos abocada en cos i ànima (fent molta cinta i sense menjar torrons) en perseguir un nou somni: el de participar a Eurovisió. «Seria un pic a la meva vida que m’encantaria explicar als meus nets», afirma. Ara ja l’ha assolit. I potser ho ha celebrat amb un rom cubà i una bona paella, com havia planejat. 

Notícies relacionades

D’ella diu, Nacho Cano, que la va tenir com a protagonista del seu musical ‘Malinche’, que és una «fera lluitadora» i que el concurs és una plataforma «per quedar-se, per superar-se, perquè una discogràfica aposti per ella». Potser aviat el nom de Chanel ja no només recordarà un perfum francès. Ja ho veurem.