Per motius personals

Sondra Radvanovski cancel·la ‘La dama de piques’ al Liceu

  • L’aclamada soprano nord-americana, de dol per la mort de la seva mare, serà substituïda per Lianna Haroutounian mentre Irina Churilova assumirà les funcions del segon repartiment.

Sondra Radvanovski cancel·la ‘La dama de piques’ al Liceu
1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La soprano nord-americana Sondra Radvanovski, una de les estrelles del panorama líric, no cantarà al Liceu el rol de Lisa a ‘La dama de piques’, de Txaikovski. Afectada per la mort de la seva mare, la cantant ja va advertir que no seria present en l’estrena aquest dimecres, en la qual Lianna Haroutounian, la Lisa del segon repartiment, n’assumirà el personatge. Però se l’esperava per preparar el seu debut en aquesta producció on havia d’actuar a partir de l’1 de febrer. Radvanovski, no obstant, ha preferit cancel·lar la seva esperada tornada al Liceu per participar en aquesta aplaudida producció pròpia dirigida per Gilbert Deflo (escena) i Dmitri Jurowski (música).

A causa de la seva cancel·lació, el Liceu comptarà amb Haroutounian per al primer cast,mentre que les funcions que havia d’assumir ella les protagonitzarà la soprano russa Irina Txurilova com a Lisa. La soprano russa, que ja estava preparada per assumir el rol en la funció del dia 27, també l’adoptarà els dies 2, 4, 6 i 10 de febrer.

Notícies relacionades

Txurilova, habitual del Teatre Mariinski, debuta amb ‘La dama de piques’ en una òpera escenificada al Liceu, però ja ha tingut oportunitat de cantar al teatre en concerts o recitals al costat d’altres intèrprets prometedors. El 2012 va participar en ‘Una altra nit de Montserrat Caballé’ . I el 2014 va participar en la gala del 51è Concurs Internacional Francisco Viñas com a guanyadora del quart premi i de millor intèrpret en rus.

No és el primer canvi que ha hagut de lamentar la reposició d’aquest muntatge. Com ja es va anunciar, la mezzosoprano Dolora Zajick va cancel·lar la seva participació per les dificultats que suposa viatjar en aquests moments d’emergència sanitària internacional i va ser substituïda per Larissa Diadkova. El tenor Martin Muehle va cancel·lar la seva participació per raons de salut i ha sigut substituít per George Oniani i la soprano Mercedes Gancedo es va sumar al repartiment per compartir el rol de Prilepa amb Serena Sáenz, que tenia problemes d’agenda.

Temes:

Liceu