Regal i lectura

10 novel·les negres recomanades per a aquest Nadal 2021

  • 10 llibres de literatura catalana recomanats per a aquest Nadal 2021

  • 10 llibres de literatura estrangera recomanats per a aquest Nadal 2021

  • 10 llibres de literatura en castellà recomanats per a aquest Nadal 2021

10 novel·les negres recomanades per a aquest Nadal 2021
3
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘La poli, la convicta, la gánster y la ladrona’

Candice Fox. RBA. 19 €

Nous aires negrocriminals arriben des d’Austràlia gràcies a l’olfacte d’Antonio Lozano a RBA. Candice Fox arrodoneix una trama complexa amb les quatre protagonistes del títol, plenes de matisos, els camins de les quals s’entrellacen a Los Angeles. Un altre títol arribat dels antípodes a ser tingut en compte a la col·lecció ‘Serie Negra’ és ‘Bajo una luz fría’, de Garry Disher, on un veterà detectiu torna a la policia per resoldre casos oberts.

‘Piel quemada’

Laura Lippman. Salamandra Black. 20 €Un ‘noir’ clàssic que dinamita les normes del gènere. Amb ecos de ‘El carter sempre truca dues vegades’, l’autora nord-americana manté el suspens psicològic al voltant d’una relació tòxica entre dos amants que es coneixen en un bar: La Polly, una atractiva pèl-roja que fuig del seu segon marit (el primer va morir assassinat), i l’Adam, un seductor rodamon. 

‘La edad de la inocencia’

Michael Connelly. AdN. 18,50 €

L’infal·lible i no menys incombustible Michael Connelly presenta una nova entrega de l’‘Advocat del Lincoln’, llegeixi’s Mickey Haller, que aquesta vegada haurà de defensar-se a si mateix, des de la presó, d’una acusació d’assassinat, ja que quan la policia atura el seu cotxe troba al maleter el cadàver d’un dels seus clients. Per a això comptarà amb la inestimable ajuda de Harry Bosch.  

‘El derecho de los lobos’

Stefano De Bellis i Edgardo Fiorillo. Alfaguara. 22,90 €

Aquest sorprenent tàndem italià (De Bellis ha sigut policia, economista, sommelier i compositor; Fiorillo és biòleg, editor i treballa en un hospital) firma un brillant i apassionant debut negre ambientat a la Roma plena d’intrigues del segle 80 aC. Un jove Ciceró com a Sherlock Holmes i personatges com Cras i Pompeu es mouen en un entramat de baixos fons, una matança, un parricidi, vici i corrupció. 

‘Justicia’ / ‘L’encàrrec’

Friedrich Dürrenmatt. Tusquets. 18 €

Amb motiu del centenari del naixement de l’escriptor suís, Tusquets continua recuperant les seves novel·les policíaques, ja convertides en clàssics, on dissecciona l’ànima de criminals, jutges i lletrats. A ‘Justicia’, un recargolat polític tiroteja a sang freda un professor en un restaurant i confia la seva impossible defensa a un jove advocat. A ‘L’encàrrec’, una periodista televisiva accepta investigar la mort d’una dona en un país àrab.   

‘Verdades enterradas’ / ‘Veritats enterrades’

Hjorth & Rosenfeldt. Planeta / Columna. 19,90 €

El televisiu duo suec de guionistes presenta la setena novel·la de la seva addictiva sèrie Bergman. Tres anys després dels fets de ‘Mentides consentides’, la Unitat d’Homicidis d’Estocolm s’enfronta, sense pistes ni testimonis, a un assassí en sèrie. Mentrestant, un home, víctima del tsunami del 2004, busca l’ajuda del psicòleg Sebastian Bergman, ja convertit en avi.   

‘Los olvidados’

Chris Lloyd. Principal Noir. 19,90 €

L’Associació d’Escriptors d’Història del Regne Unit ha premiat com a millor debut de l’any aquest brillant ‘nazi crime’ ambientat al París de 1940, en plena ocupació alemanya. En un ambient de guerra i perill constant, el detectiu de la policia francesa s’entossudeix a resoldre la mort de quatre refugiats arribats de l’est d’Europa en un vagó de tren.  

‘Policies’

Andreu Martín i Joan Miquel Capell. Alrevés. 20 €  

El veterà Andreu Martín i l’exmosso d’esquadra Joan Miquel Capell uneixen les seves ‘ments criminals’ per ordir aquesta història policíaca de narcotràfic i falsificació de medicaments ambientada a la Barcelona Olímpica. La mort de la filla d’un famós pilot de cotxes de Califòrnia posa en contacte la policia autonòmica catalana amb un extravagant investigador nord-americà. 

‘Després de la vergonya’

Marc Moreno. Llibres del Delicte. 17,50 €

El periodista, escriptor i editor Marc Moreno, que sap per experiència pròpia què és un càncer i que coneix les seqüeles d’una hospitalització, necessitava exorcitzar-lo en una novel·la. El resultat és aquest ‘thriller’ psicològic on el protagonista desperta després de ser atropellat i passar quatre anys en coma. Acabava de tallar amb la seva parella perquè s’havia enamorat d’una altra dona, però ara està sol. 

‘La noche más oscura’

Notícies relacionades

Hakan Nesser. Destino. 20,90 € 

L’inclassificable inspector suec Gunnar Barbarotti, d’origen italià, es bolca en el seu primer cas en vigílies de Nadal: dues desaparicions sense aparent explicació al si de la família Hermansson, que acaba de celebrar els 75 anys del seu patriarca i els 40 de la seva filla favorita. Estrena d’una sèrie nòrdica d’un dels seus autors més veterans.